Изкуственото месо бързо става популярно и неговото търсене вече превишава

...
Изкуственото месо бързо става популярно и неговото търсене вече превишава
Коментари Харесай

Месният Манхатънски проект за производството на изкуствено месо

Изкуственото месо бързо става известно и неговото търсене към този момент надвишава предлагането. Зад триумфа на тази технология стои усърдната работа на учените и технолозите, които към този момент основават напълно реален аналог на елементарното месо. Това става с скъпата помощ на електронния език и електронния нос.
Изкуственото месо от другоземен каприз на бранителите на околната среда се трансформира в известен артикул. По последни данни, неговото търсене към този момент надвишава предлагането. Информацията е на компанията Beyond Meat – един от американските стартъпи, който мечтае напълно да размени месото от кланиците с неговия „чист“ аналог. Считано от 2016 година младата компания е продала 13 милиона специфични хамбургери посредством комерсиалните мрежи, заведенията за хранене и студентските столови.

Основателят и общоприет шеф на Beyond Meat Итън Браун смята, че без редицата водещи експерти от разнообразни области, компанията е нямало да успее. Той съпоставя работата на своя екип с Манхатънския план, задачата на който бе основаването на атомната бомба. Сравнението на Браун не наподобява пресилено, тъй като следствията от производството на изкуствено месо може да са доста съществени.



Ако Beyond Meat и другите аналогични компании съумеят, то те ще могат да изхранят милиарди хора и по едно и също време с това да понижат натиска върху околната среда.

В лабораториите на Beyond Meat се употребяват най-високи технологии, включващи електронен език и нос. Партидите от време на време се ревизират от професионални дегустатори.

Не всички харесват повишената известност на изкуственото месо. Нова Зеландия да вземем за пример, го смята за опасност на стопанската система на страната. Нова Зеландия е една от най-екологичните страни, а значима част за бюджета е експортът на алено месо, от което страната печели $6,1 милиарда годишно.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР