Изкуственият интелект вече може да бъде личен треньор. Тази новина

...
Изкуственият интелект вече може да бъде личен треньор. Тази новина
Коментари Харесай

АІ може да бъде и треньор във фитнеса

Изкуственият разсъдък към този момент може да бъде персонален треньор. Тази вест разяснява футурологът доцент доктор Мариана Тодорова в предаването " Сценарий от бъдещето “ на Радио " Фокус “ с водещ Ива Дойчинова.

Lumin Fitness създава четири разновидността на треньори – Клои, Рекс, Ема и Итън. " Това са фигури, които ние виждаме на LED екрани и които имат друго държание. Клои е енергична, доста дружелюбна и постоянно желае да оказва помощ. Рекс е доста порядъчен и непоколебим. Ема и Итън са общителни, само че умерени и уверени. Целта е хората не просто да повтарят придвижванията и да имат личен инструктор, а тези, които са по-интровертни и имат неприятен опит от по-строги треньори да вземем за пример, да могат изберат всред тези четири облика. Тези треньори " помнят “ хората, с които са работили, наблюдават дали техните придвижвания са верни, следят резултатите и напредъкът им “, изясни доцент Тодорова.

Изкуственият разсъдък обаче съгласно нея не може да измести изцяло действителните инструктори. " Хората, които се занимават с бодибилдинг, знаят какъв брой е значимо храненето, спането и цялостното възобновяване и положение на човек. Ние не сме в една и съща кондиция всеки ден, не сме се хранили с една и съща калорийна стойност. Всичко доста зависи от нашето въодушевление, от нашата предварителна трудова и прочувствена натовареност и тази оценка, подготвеност и мотивация изкуственият разсъдък не може да реши “, разяснява още футурологът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР