Изкуственият интелект навлиза все по-отчетливо в живота ни и завладява

...
Изкуственият интелект навлиза все по-отчетливо в живота ни и завладява
Коментари Харесай

Това ли е бъдещето - мода, създадена от изкуствен интелект

Изкуственият разсъдък навлиза все по-отчетливо в живота ни и превзема даже сфери, за които до неотдавна даже не можехме да предположим. Като модата, да вземем за пример, посредством която се трансформира в същински създател.

И когато онлайн платформата Revolve и креативната организация Maison Meta, насочена към AI технологиите, се сплотяват за първата Седмица на модата с неестествен интелект (през април тази година), обещанието е, че търговецът на дребно ще трансформира част от показаните дрехи на участващите дизайнери във физически артикули - и ще ги продава. И това вече е факт.

Всички показани облекла са проектирани благодарение на генеративен изкуствен интелект и са създадени от Revolve. Някои от продуктите са обичайни като облекло, само че множеството демонстрират пренебрежението на изкуствения разсъдък към общоприетите структури на облеклото.

Две от отличените сбирки са дело на дизайнери без опит в стилния отрасъл. Спечелилият първо място Хосе Сабрал, който назовава новата си марка Paatiff, има обучение в региона на архитектурата, а класиралата се след него Матилде Мариано показва Molnm. И двамата са от Португалия. А с цел да изработят физическите дрехи, всеки от тях е прекарал известно време с екипа на Revolve в Лос Анджелис.

Модата е измежду многото промишлености, които бързат да проучат методите, по които новите принадлежности на изкуствения интелект могат да бъдат от изгода. Поради способността на технологията бързо да генерира висококачествени изображения, дизайнът е едно от приложенията, където тя може да има най-голямо влияние.

Освен това, както се оказва, технологията може да разреши и на хора, които не са безусловно подготвени в региона на модата, да създават иновативни дизайни. Нужна е само креативност и асимилиране на инструментите, написа CNN.

Revolve и Maison Meta към този момент приготвиха идната Седмица на модата с изкуствен интелект в две елементи - първата се организира в средата на сегашния месец в Милано, а втората ще бъде в Ню Йорк - в интервала от 30 ноември до 1 декември.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР