Изкуственият интелект може да не е на път да замени

...
Изкуственият интелект може да не е на път да замени
Коментари Харесай

Учените изразяват увереност, че те и ИИ могат да работят заедно

Изкуственият разсъдък може да не е на път да размени напълно учителите и преподавателите в колежите, само че той усъвършенства метода, по който просветителният бранш се ангажира с ученето.

Робърт Сиймънс, професор по мениджмънт и организации в Училището по бизнес Стърн на Нюйоркския университет, чака той и сътрудниците му да бъдат подкрепени да станат по-добри в това, което към този момент вършат, посредством AI принадлежности като ChatGPT, вместо да бъдат поети техните функции.

Те сигурно ще бъдат „ по-бързи и се надявам, че това значи, че е по-добре “, изяснява Сийманс – и той е в добра позиция да реши, като е съавтор на проучване на специалностите, които са най-уязвими към бързото развиване на ИИ.

Това проучване откри, че осем от 10-те най-изложени на AI специалности са в просветителния бранш: основно учители по разнообразни предмети, в това число социология и политически науки. Това обаче не значи безусловно, че те ще бъдат сменени, акцентира Seamans, единствено че методът, по който изпълняв...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР