Изкуствен интелект пази от джигити варненско село.Иновативният метод за борба

...
Изкуствен интелект пази от джигити варненско село.Иновативният метод за борба
Коментари Харесай

Само във Varna24.bg! Изкуствен интелект варди от джигити варненско село

Изкуствен разсъдък пази от джигити варненско село.

Иновативният способ за битка с пътните хулигани е дело на локални зевзеци от село Здравец, община Аврен, видя кореспондент на Varna24.bg .

Плашилото е кукла, пременена с полицейска униформа, светлоотразителна жилетка и палка в ръка. Има и страшни мустаци - като на износен челник.

Подпряна е на сянка, под едно дърво при започване на селото, където има рисков завой. Превантивната мярка е взета, тъкмо поради този пътен сектор. Явно там - в предверието на обитаемото място, има огромна централизация на пътно-транспортни катастрофи.

Отдалеч куклата мяза съвсем на същински катаджия, който прикрит в храсталака, дебне за извършители.

Дано началниците в ОД на Министерство на вътрешните работи не решат да отстранен манекенът - сътрудник на пътните служители на реда. По-добре да изготвят статистика и в случай че куклата прави добра работа за предварителна защита на произшествия, и други противообществени прояви, може да бъде мултиплицирана и в разнообразни райони на България. Освен че е новаторска, тя ще действа 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, няма да мрънка за отпуска, няма да желае нарастване на заплатата, а и не може да бъде корумпирана.

Този манекен служител на реда по своето роля е един " лежащ служител на реда ". А той - като устройство за понижаване на скоростта се появява през 1906 година в американския град Чатъм, щата Ню Джърси. Изграден е от общински служащи на един от градските пътища и е представлявал асфалтов рид с височина към 13 см. През 1953 година американският Нобелов лауреат по физика Артър Комптън проектира " грапавина за понижаване на скоростта ", откакто забелязал, че водачите минават прекомерно бързо край Вашингтонския университет в Сейнт Луис, щата Мисури, където по това време работи като преподавател.

Във Англия и Съединени американски щати те се назовават " латентен служител на реда " (sleeping police officer), " безмълвен служител на реда " (silent policemen) или " скоростна грапавина " (speed bump). В Нова Зеландия се споделят " вибрираща преграда " (judder bar), в Пуерто Рико - " труп " (muerto), в Аржентина - " магарешки тил " (espalda de burro), в Испания - " цицина " (golpe), в Мексико - " тапа " (топовете), а  в Канада - " талази " (undulations).
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР