Изкуствен интелект, който е разработен да имитира човешки мозък, има

...
Изкуствен интелект, който е разработен да имитира човешки мозък, има
Коментари Харесай

Изкуствен интелект, имитиращ човешкия мозък, има нужда от сън като нас

Изкуствен разсъдък, който е създаден да имитира човешки мозък, има потребност от отмора и сън също като хората, настояват учени от Националната лаборатория в Лос Аламос, Съединени американски щати.

Технологичният мозък работел по-добре в случай че получи „ еквивалент на добър сън “, сочи изследване. За задачата учените имитирали неестествен аналог на съня.
„ Майкрософт “ уволни публицисти и ги замести с роботи Екипът работеше върху новинарските страници на MSN, подбирайки материали от международните медии
„ Бяхме извънредно запленени от концепцията да упражняваме процесор да работи като човешки мозък и да се учи от заобикалящата го среда, сходно на децата в ранното им развиване “, споделя Йиджинг Уаткинс, компютърен академик от Лос Аламос.

По време на проби, чиято цел била изкуственият разсъдък да имитира човешкото зрение и да разпознава предмети, машината се пренатоварила. Учените открили, че в продължителни интервали на учене, логаритмите ставали нестабилни и изкуственият разсъдък не можел да разпознава предмети.

Тогава те програмирали машината да имитира положение на човешки сън и системата още веднъж се нормализирала.
Изкуствен разсъдък накара Франк Синатра да запее ария на Бритни Спиърс (ВИДЕО) Алгоритъмът сполучливо съчетал гласа на артиста с текста на поп дивата, като резултатът е впечатляващ и стряскащ по едно и също време
„ Подобен проблем със стабилизиране на системите поражда само когато машините се пробват да пресъздадат биологично реалистични модели “, разяснява компютърният академик Гарет Кениън, работил по плана.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР