Изключително забавна беше тия дни демонстрацията на “мъжество от страна

...
Изключително забавна беше тия дни демонстрацията на “мъжество от страна
Коментари Харесай

ПО ВЪПРОСА ЗА СУВЕРЕНИТЕТА. ЗА ПОСЛЕДЕН ПЪТ СМЕ ИМАЛИ СУВЕРЕНИТЕТ ПРИ ИВАН АСЕН, НЕ ПРИ КИРО И АСЕН.

Изключително занимателна беше тия дни демонстрацията на “мъжество ” от страна на премиера, президента и тяхната сякаш съпротива – ГЕРБ. Те взеха решение да дават отговор на разговора Русия – НАТО като наранена страна. Москва била сложила ултиматум на България. “ Страната ни не приема ултимативни претенции! ”, отсече Радев. “Ние сме суверенна страна ”, припя Петков, “Няма да се поддадем на провокации ”, героично се провикнаха от Демократична България. А сякаш опозицията ГЕРБ напряко би върха с евроатлантическите клякания като упрекна Радев, че се забавил с два часа да реагира на злокобната съветска провокация.

Но кой е разговарял с България въобще? Какъв ултиматум и сложи Москва, която не договаря въобще с Румъния и България, а ги загатва като пионки в играта на Съединени американски щати. На 17 декември Русия сложи пред Вашингтон настояванията за усмиряване на нарасналата лудория на натовците през последните месеци не пред София или Букурещ. Ето точния откъс на Лавров, чието изказване беше показано като “ултиматум ” към България:

“Сега към този момент става дума за заинтересоваността на Съединени американски щати от основаване на военноморски  бази в Румъния и България като нещо, което се подразбира от единствено себе си. Това е директно нарушаване на документ, който беше подписан и който всички превъзнасяха като пример освен за спокойно взаимно битие, само че и за основаване на партньорство сред Руската федерация и Северноатлантическия алианс… ”

Къде тук има ултиматум към България. Руският външен министър се базира на Основополагащия акт от 1997 година, подписан сред НАТО и Русия, който споделя, че двете страни не са съперници и че всяко разполагане на стратегическо оръжие на територията на страни в Източна Европа ще бъде в съгласие с Москва. Същата година са признати в НАТО Полша, Унгария и Чехия и същата година НАТО изсипва тонове бомби с обеднен уран над някогашна Югославия без координиране с Организация на обединените нации, което е наложително съгласно устава ва НАТО. Тоест, пактът тогава наруши личния си правилник. След което се резшири през 2004 с Естония, Латвия, Литва, Румъния и България. След две години държавното управление на Станишев и президентът Първанов дадоха четири безвъзмездни военни бази на Съединени американски щати (не на НАТО) с изискването, че българската страна няма право да знае какво се внася в тези бази. Възможно е разполагането на нуклеарно, химическо или друго оръжие за всеобщо поразяване – ние нямаме право да знаем какво поставят янките на наша територия.

Е, това беше доста “суверенно ”, нали, господин Кирил Петков?

Не знам къде е бил тогава днешният ни министър председател, нито господин Радев. Аз бях в Южния парк с още към 5000 души от страната, които бяха пристигнали да стачкуват против базите. Бойко Борисов беше кмет на София и не позволи протест до НДК, с цел да не смущаваме Кондолиза Райс. Пак той позволи разполагането на тежки бетонни блокове – заграждения, които ни спираха пътя към НДК, където се подписваше позорния за “суверенна България ” контракт със Съединени американски щати за базите. А Румен Петков като вътрешен министър изпрати стотици служители на реда да бият възрастни хора, свещеници и дами измежду протестиращите – който се интересува, има архивни фрагменти.

За български суверенитет след Освобождението може да се приказва с огромна конвенционалност. От 1878 г до 1908 г – цели 30 години България е васал на Османската империя, даже и след Съединението през 1885 година Няма право на дипломатически представители в чужбина и на директни връзки с други страни. Всичко минава през Цариград. Прословутото оповестяване на самостоятелност през 1908 година и провъзгласяването на ЛГТБ Кобурга за “цар ” е резултат на спогодба с Австро -Унгария, която на идващия ден след нашата самостоятелност анексира Босна и Херцеговина. Протестът на Турция, че се нарушава Берлинския контракт е обезвреден с финансова компенсиця от Русия. От Русия, не от Австро Унгария или Германия! Нито от Испания, която в този момент желае да ни изпрати самолети да се бием против Русия.

През идващите години Фердинанд и Радославов ни прикрепват към Германия, с цел да загубим войната и да получим “суверенитета ” да нямаме войска и бойна техника, да загубим наши земи и да плащаме милиардни репарации.

През 1941 година България напълно “суверенно ” се причислява към хитлеристкия пакт след “приятелския ” съвет на германците: Как желаете да влезем на ваша територия – като окупатори или като съдружници. Куриозният миг е, че Филов на 1 март 1941 година още не е подписал контракта за присъединение на България към Хитлерова Германия, а няколко часа преди този момент немските войски маршируват у нас – в “суверенна ” България. В тогавашното Народно заседание с голямо ръкопляскащо болшинство Филов е поздравен от тагавашните евроатлантици за акта. Както в този момент Кирил го приветстваха за театралното “отстояване на суверенитета ”.

В края на войната сменящите се всяка седмица все по-жалки министър председатели на страната, се молят на англо-американците, на които са оповестили война още през 1941 година (също посрещнато с ръкопляскания в парламента) за благосклонност. Тези обаче не знаят благосклонност, първо са бомбардирали брутално страната – 2200 убити цивилни – основно възрастни, дами и деца, на които са пускали играчки бомби и над 12000 разрушени здания. Всичко това – по напътствие на дегенерата Чърчил, който желал да трансформира България в опитно поле за засяване на картофи, толкоз ни е мразел. И тъй като не ни е обичал, а и не сме забавни като Гърция, която има пристанищата на Бяло море, ни джиросва на Сталин на една салфетка. Много се развличам с разсъжденията на измислени “антикомунисти ”, които упрекват гадните български “комунисти ” за режима след 1944 г. у нас. Не чух и не прочетох нито едно изявление от тях да упрекват Чърчил и Рузвелт, които са се съгласили България да е в областта на въздействие на Съюз на съветските социалистически републики. Кимон Георгиев – първият министър председател след джиросването на страната ни на Съветска Русия, също като Киро е приказвал за “суверенитет ” и “избор на България “ да бъде част от комунистическото семейство. Това са говорили след него Георги Димитров, Вълко Червенков и Тодор Живков. Впрочем, свалянето на Живков стана не след национален протест (нямаше и зачатък на такова нещо – споделям го като директен свидетел), а след решение на Горбачов, в съгласие с Буш в Малта. Много “суверенно ”, нали?

Помня по какъв начин през 1990 година Джеймс Бейкър, държавен секретар на Съединени американски щати пристигна в София, с цел да каже на така наречен съпротива на Българска комунистическа партия какво тъкмо да прави.Тоест, по какъв начин да бъде “суверенна ”. След това пристигнаха Ричард Ран и сътрудникът му Ът, които ни постановиха “суверенно ” шоковата терапия. България загуби над 100 млрд.долара активи и индустриалния си образ. През 1997 година болшинството и успеха на ОДС беше уговорена в криптата на “Св. Ал. Невски ” сред масонската върхушка на страната ни и американския дипломат, както и лобистите на Сорос. Страната ни беше хвърлена в невиждана обезценка на лв., за което по-късно щяха да упрекват Виденов, който беше подал оставка два месеца преди този момент и нямаше отношение към срутва на лв.. А служебният кабинет на усмихнатия усвоител Софиянски ни вкара в МВФ и подаде заявление за НАТО, без да има право на това – чисто “суверенно ”.

Съвсем “суверенно ” през 2004 година Паси, внукът на ЛГТБ Кобурга и още няколко лобисти на Съединени американски щати ни вкараха в НАТО, без да питат народа. Спомням си по какъв начин Стефан Данаилов, с който дружно правихме манифестации против натовските бомбардировки над православни църкви и лечебни заведения в Югославия (бомби паднаха и у нас.), единствено след пет години отиде да убеждава конгреса на Българска социалистическа партия, че би трябвало да влезем в пакта, който се изгаври с интернационалното право през 1999 г и мазета хиляди цивилни, ей по този начин -а за назидание… Защо и против какво го е направил, няма по какъв начин да узнаем през днешния ден, с изключение на посредством спиритически сеанс.

За влизането в НАТО трябваше да нарежем единствените си съществени оръжия – установките Секретен сътрудник 23 и ракетите СКЪД. Направихме го, безусловно “суверенно ”.За влизането в Европейски Съюз, трябваше да закрием 4 блока в АЕЦ козлодуй, които можеха да работят още 20 – 30 години. Загубата на суверенитета ни костваше към 20 -25 млрд $. Но какво са тия пари за дупедавците Симеон, Паси, Кунева, Ковачев, които си получиха наградата за националното изменничество.

През 2010 щяхме да строим АЕЦ Белене. Бойко сподели, че е от национално стратегическо значение. Изведнъж пристигна Хилъри Клинтън и ни сподели, че няма са вършим Белене. И стратегическият обект стана “гьол ”. Много “суверенно ”, нали?

През 2014 година тръгнахме да вършим Южен поток – близо половин милиард евро годишно такса и стратегическа позиция в Източна Европа. Дойдоха трима американски сенатори и споделиха “Стоп! ”. Съвсем “суверенно ” ние се подчинихме. И не се заблуждавайте, че Орешарски го е направил. Борисов беше ходил към този момент в Щатите и беше заречен същото. Нямаше значение кой е министър председател – планът беше спрян от Съединени американски щати. А ние го играехма “суверенни ”

Така че, през днешния ден като ми приказват за “суверенитет ” Киро, Радев, лъжеопозиционерът Бойко, костовистите от Демократична България и останалите клоуни в Народното събрание, дори не ми е смешно. Тъжно е.

Защото знам, че за финален път сме имали суверенитет при Иван Асен, не при Киро и Асен.

Волен Сидеров
Източник: afera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР