Изключително важно за Югозападен регион е ние, като представители на

...
Изключително важно за Югозападен регион е ние, като представители на
Коментари Харесай

Кандидат кметът на „Възраждане“ Радослав Червенков: Трябва да развием транспортните връзки, за да съживим целия Югозападен регион

„ Изключително значимо за Югозападен район е ние, като представители на тази част от страната, да приказваме транспортните коридори, те са опция за нас, за бъдещо развиване. Транспортен кулоар №8 е точно връзката Бургас-Дурас, която може да даде вероятности за развиване Перник-Радомир-Земен и Кюстендил. Реалният кръстопът и логистичен, промишлен център за нашия район е точно Перник. Тук имаме построен товаро-разтоварен терминал - гара Разпределителна и с цел да развиваме Перник, би трябвало да развием транспортните си връзки. Перник е точно действителния кръстопът на Балкаския полуостров, през който минават всички транспортни връзки от Гърция на север и от изток на запад към РСМ, Албания и Сърбия. ", сподели претендент кметът от „ Възраждане " Радослав Червенков в избирателен дебат с представители на останалите области в Българска национална телевизия.

Според него, най-належащият проблем за разрешаване в Перник е казуса с приходите на жителите и ежедневната трудова миграция на работещи към София. Близо 20 000 перничани пътуват всеки ден. Това в действителност е и един прикрит демографски проблем, т.е. в случай че столицата я нямаше в такава непосредственост до Перник на процедура града нямаше да е 90 000, несъмнено щеше да е под 60 000. Това може да се промени посредством целенасочена политика в търсене на вложители в нашия град, в насърчаване на индустриалната среда, насърчаване на образованието, тъй че да дадем смисъл на младежите да останат в Перник. ", сподели още той.
Радослав Червенков счита, че община Перник има доста съществени обичаи в промишлеността.

„ Всъщност по този начин е зародил нашият град. Първо към минната промишленост, по-късно към преработващата индустрия, и там би трябвало да се търси възобновяване на тъкмо тези браншове. Ние не можем да разчитаме чак толкоз доста на туризъм, както примерно в Кюстендил да речем. Нашите дадености са в промишлеността. Перник би трябвало да има мощна промишленост. ", добави Червенков.

За да се реализира това, би трябвало да се тръгне от образованието. Червенков счита, че в случай че няма задоволително готови фрагменти за тази промишленост, няма по какъв начин тя да се развива.

„ Когато пристигна един бизнесмен и желае да развива някакъв бизнес, да речем в областта на металообработването. Той би трябвало да има готови фрагменти, които да почнат на следващия ден да работят с роботи, с цифрово програмни машии. Всичко това децата би трябвало да го научат в учебно заведение, с цел да могат по-късно да се трансфорат в квалифицирани служащи - образованието на децата ни е най-голямата ни инвестиция, по-късно идват и вложенията в индустриални зони, логистични паркове и по този начин нататък. ", сподели претендент кметът от „ Възраждане ".

Той показа по време на диспута, че има концепция, която ще осъществя, в случай че жителите на Перник му гласоподават доверие - развиването на Професионалната техническа гимназия, която сега е затворена.

„ Тази гимназия е извънредно значима за бизнеса, това е нещо, което е от основно значение, говорейки нали за професионалните гимназии. Иначе що се отнася до строителния колеж, поздравления за шефа, той си е направил план, с който да развие професионален център. Така че това е пътят, това е метода, по който може да се прави връзката сред бизнеса и сред образованието. Училищата в периферията на нашия град са тотално занемарени. Местната власт може да се ограничи и да не развива грандомански планове, от които няма никакъв смисъл. Да речем в този момент се строи един юношески център в централна градска част. Аз мисля, че всяко учебно заведение би трябвало да бъде юношески център, не е належащо една постройка. Имаме чудесни учебни заведения в целия град, които би трябвало да бъдат юношески център. Трябва да задържим оптимално дълго децата в образователните заведения. Това е пътят. ", разяснява Радослав Червенков.

Той ще се бори за транспарантно ръководство на града и за по-балансирано развиване на градската среда, с цел да даде смисъл на младежите да останат в Перник.

„ Възраждане " е с N42 в бюлетината
Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР