Изключително важно е да продължим с протеста, защото това е

...
Изключително важно е да продължим с протеста, защото това е
Коментари Харесай

Христо Иванов: Борисов си представя нещата във варианта на селския кмет


„ Изключително значимо е да продължим с митинга, тъй като това е единствената форма на напън на жителите върху цялата тази мафиотизирана политическа система за нейната смяна “. Това съобщи в изявление за БГНЕС Христо Иванов , съпредседател на „ Демократична България “.

Той акцентира, че митингите притеглят вниманието на задграничните медии. „ С вниманието си задграничните медии оказват напън върху политическите сътрудници на Борисов в Европа да престанат да си затварят очите за него. Протестите са при започване на цялото домино, което може да докара до промени “, безапелационен е Иванов.

Според него по време на митинга на 2 септември властта тества тактика за провокация.

„ Тя се провали, тъй като се видя задоволително ясно “, счита той, само че предизвести: „ Управляващите са задоволително обезверени, с цел да опитат отново и ние би трябвало да бъдем извънредно деликатни и рационални. Това се отнася до всеки един жител, който е участник в митинга, тъй като последният няма водач “.

„ Демократична България “ ще взе участие на митинга на 10 септември с един спомагателен акцент: изборните промени, които ГЕРБ внася в Изборния кодекс.

„ Там има доста притеснителни неща, стеснителен е самият метод – внасят се в последния миг, не дават отговор на интернационалните стандарти, промените в изборното законодателство се вършат на мрачно. Нашият апел на митинга на 10 септември е срещу тези промени “, изясни Христо Иванов.

Според него, въпросът не е дали ще се случи машинното гласоподаване, а по какъв начин ще се случи. „ Това ръководство, както споделих е обезверено, корумпирано и надълбоко некадърно. Не съм сигурен кой от тези три фактора ще надделее, само че всеки един от тях може да докара до това даже да бъдат вкарани машини, те да се трансфорат в отричане на себе си. В този смисъл въпросът не е да кажем дали да има или не машини. Ние категорично настояваме въвеждането на машинното гласоподаване да върви с доста ясни и съответни благоприятни условия за външно определяне на сигурността посредством машини. Това е доста значимо, с цел да сме сигурни по какъв начин тъкмо ще бъдат приложени, тъй като хората, които до момента мамеха с хартията, ще се опитат да мамят и с машините. Хората, които до момента не можеха да преброят умело гласовете на хартия, в този момент ще изпитат още по-голямо интелектуално усложнение да приложат тази по-сложна технология “, предизвести Иванов.

Той счита, че това, което би трябвало да се случи в края на деня, на 10 септември, е да преодолеем всевъзможни съмнения и задръжки и да покажем, че сме доста. „ Самият факт, че има доста хора на улицата е главен политически мотив за всички играчи на терена както вътрешнополитически, по този начин и външнополитически “, съобщи съпредседателят на “Демократична България ”.

По мотив думите на премиера Бойко Борисов, че той е единственият, който има опит да ръководи по време на тежка рецесия, Иванов съобщи: „ Борисов си показва нещата във разновидността на селския кмет – един, който седи, подписва, ръкомаха. Тази рецесия изисква доста по-сложен метод. Тя ще докара до цялостна промяна на световната стопанска система, а освен на българската. Страната няма потребност единствено да прецапа рецесията и няколко сложни месеца. Страната има потребност от ударна рационализация, с цел да не изгубим идващия световен софтуерен преход, както това се случи през 90-те години. Знаем какъв брой тежка цена пратихме за това “.

„ Така дефинирана задачата не изисква Борисов да бъде заменен от някой различен съответно. Изисква да бъде заменен от политическа мощ, експертен екип, който приказва езикът на бъдещето. И да, „ Демократична България “ е единствената политическа мощ, която схваща това бъдеще, което идва. Дигитализацията, здравите институции, законността – всичко това са основните детайли България да се оправи с тази рецесия “, уточни Иванов.

Той акцентира, че Борисов е изгубил 10 години на положителна икономическа обстановка.

„ Ако в този момент бяхме създали тези промени, щяхме да сме в доста по-добро изходно състояние, с цел да се оправим с този преход. Това е най-големият му грях от всички. Даже не толкоз корупцията сама по себе си. Това, че той профука това време и не направи нито една дълбока промяна във всички браншове, които трябваше да бъдат осъвременени, това е голямата загуба, която занапред ще плащаме. Сега ни би трябвало политическа мощ, която има визията и волята за ударна рационализация. Тази мощ е „ Демократична България “. Управлението на Борисов беше 10 години на безусловно безвремие “, безапелационен е Христо Иванов. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР