Изключително труден мач очаква старши треньорът на Черно море Тича

...
Изключително труден мач очаква старши треньорът на Черно море Тича
Коментари Харесай

Патрика: Академик е отбор, на който искаме да заприличаме. На много места по света хвърлят младите рано в боя

Изключително сложен мач чака старши треньорът на Черно море Тича Галин Стоянов-Патрика против Академик (София) в събота от 18 ч. в зала " Христо Борисов ". През тази година " моряците " разчитат съвсем напълно на млади баскетболисти, някои от които са на възраст сред 16 и 18 години.

" Ще има много страст, доста сила. Ще има миг на пренавиване в младите, което е предстоящо и простимо. Наясно сме с нашите качества, само че настройката ни би трябвало да бъде единствено и само за победа. Това, което би трябвало да покажем от първата минута, е борбеност, предпочитание, сила. Ще търсим успеха, само че няма да бъде елементарно, тъй като тимът на Академик измина предходната година пътя, по който ние сме поели. Допълниха тима си с някои класни състезатели. Първите им 5-6 индивида са на по 24 години, играли са няколко сезона, и то съществена роля. Добавяме и един Чернокожев, който е МВП на Дивизия " Б ". Срещаме тим, на който желаеме да заприличаме. По-назад сме, само че пък факторът домакинство при младите тимове е много сериозен. Разчитаме публиката да има огромен принос към нашата сила и да заличим изоставането ни като опит  и класа по отношение на Академик. Излизаме за победа, на 100 % ще я търсим от първата до последната минута на мача ", сподели Патрика.

Той разкри, че травмата на Жилбер Баев е отшумяла, а Мартин Стефанов е почнал още веднъж да тренира след съвсем месец лекуване на травма на коляното.

Галин Стоянов разяснява и обстоятелството, че през тази година ще се разчита главно на играчи от школата. " Хвърляме младите рано в багра. Става всичко доста бързо. Истината е, че по света тъкмо по този метод стават нещата. Колкото и да желаеме да се оправмадем, факт е - опитът идва с неверните решения, както и с шамарите, които изяждаш през годините. 
При равнището в България има по какъв начин да влизат младите. В един миг ги оправдаме с всичко, след това ги упрекваме във всичко. Така при тях става едно комплициране. Човек не става експерт с първия професионален контракт, а с години натрупа всичко, което му е належащо когато пристигна този момент. В други страни не ги разделят на години, а на можещи и неможещи. Затова в Испания, да вземем за пример, някои дебютират и на 15 години. Поколенията на Пламен Алексиев, на Веселин Георгиев, и на по-малките на Любо Минчев, упражняваха по 5-6 часа дневно. Това е доста значимо и вбъдеще постоянно дава резултат ", сподели наставникът.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР