Изключително тежка акция по спасяване на изгубени туристи стартира тази

...
Изключително тежка акция по спасяване на изгубени туристи стартира тази
Коментари Харесай

Изключително тежка акция за спасяване на изгубени туристи

Изключително тежка акция по избавяне на изгубени туристи започва довечера, написа zadupnitsa.com. Сигнал е подаден от английски номер.

„ На хижата на Седемте езера сме за посрещане на новата година. Преди минути разбрахме, че е подаден сигнал за помощ от бедстващи в региона на Раздела. От това което чухме, сигналът е през британски номер, очевидно са от Острова, само че не разбрахме какъв брой индивида са, а и спасителят незабавно потегли. Само сподели, че и сътрудниците му от Дупница ще се провеждат и поемат нагоре. Времето не е по никакъв начин хубаво тук и ще е призрачен сън. Нищо положително не чака спасители и бедстващите, като знаем къде е Раздела “, описа четец.

От ПСС-Дупница към този момент няма информация. Не е ясно какъв брой индивида са бедстващи, по какъв начин са екипирани, както и за броя доброволци от ПСС, които ще зарежат другари и фамилии, с цел да потеглят към Паничище. Поне 3 часа ще им би трябвало, с цел да стигнат до хижата, като от Паничище до изходната позиция ще се придвижват пеш, което ще им коства непотребна отмалялост, още повече, че им следва по-късно още най-малко 5-6 часа до региона с изгубените.

Времето в планината е неприятно, вали сняг и има вихрушка. Не е осъществена връзка с туристите, не е ясно дали са добре екипирани. Планински спасители обмислят рано сутринта да проведат избавителна акция. В региона обаче няма обсег и не е ясно местоположението на бедстващите. Акция по избавяне на изгубени туристи започва довечера. Подаден е сигнал за помощ от бедстващи чужденци в региона на Раздела, написа " Струма ".

Времето е неприятно, което затруднява акцията. От ПСС-Дупница към този момент няма информация. Не е ясно какъв брой индивида са бедстващи и по какъв начин са екипирани.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР