Изключително неприятен инцидент се случи на бременна жена. Случката, станала

...
Изключително неприятен инцидент се случи на бременна жена. Случката, станала
Коментари Харесай

Старозагорци за инцидента с пони: Утре някой ще каже дай лапа на тигрите

Изключително противен случай се случи на бременна жена. Случката, станала в старозагорския зоопарк към Гергьовден, се разгласи едвам преди дни. Младата жена претърпя кошмарна загуба на два от пръстите на ръката си. Ани Челебийска е решила да застане покрай оградата на животното и да го погали. Тогава понито я захапва.

В обществената мрежа хората показаха мнението си. Те съчувстват на потърпевшата майка, само че не са съгласни с решението ѝ да си търси правата, обвинявайки различен за станалото.

„ Чета през днешния ден, че на 8 май бременна пловдивчанка решила да посети Зоопарка в Стара Загора и пони-човекоядец ѝ отхапало пръста... Съжалявам за случката и съчувствам на госпожата, само че кой е отговорен в тази ситуация? - понито, на което му е подадена храна НЕЗАКОННО, управата на зоопарка, която е наредила предупреждаващи табели или госпожата, която не е прочела или пренебрегнала всички табели, които стартират от входа на зоопарка, че животните не би трябвало да се хранят и нервират?! Добре, че не е решила да храни тигрите...

P.S. Странно е, че подобен случай " изплува " чак през днешния ден. 100% е имало един заралия за очевидец и щеше да бъде отразено 30 секунди по-късно тук и в другите заралийски групи!, написа Красимир Кънчев.

Над 200 коментара се появиха под обявата на мъжа. Хората считат, че виновност не може да се търси в зоопарка, защото на територията му има задоволително предупредителни табели по отношение на разпоредбите. Тази заран Ани показа пред БТВ: „ Посегнах към него. Аз даже и ръката не съм си подавала. То, в случай че беше цялата ръка, допускам, щеше да ми откъсне цялата ръка. Изведнъж ме захапа. Не съм очаквала такова нещо. “



Позицията си показа и шефът на зоопарка доктор Ивелина Илиева: „ Искам да изкажа като родител най-дълбоко състрадание на потърпевшата за този случай, само че в зоопарка има правила и те би трябвало да се съблюдават. Животните демонстрират инстинкт за самозапазване и тяхното държание е непредвидимо “.

Ето и мненията от Фейсбук:

“Ние бяхме очевидци на " случая ". Но по-лошото е, че на два пъти чиновници на зоопарка правеха забележки на родители да изкарат децата си зад огражденията. А тези родители не бяха единствените, които видяхме да пускат децата си до мрежите... имаше и деца, които хранеха животните. ”



“Разпоредбата не е написана да бъде четена от животните. Няма по какъв начин да съчувствам на потърпевшата, даже и в случай че се бе случило и най-лошото! ”

“И аз четох, че и щяла да си потърси правата в съда. ”

“Aдвоката на понито несъмнено ще е някоя от маймуните. ”

“Ще се опита да осъди Зоопарка за междинна телесна щета! Без подбив. Жалко за госпожата, само че... ”

„ Уви, на следващия ден някой ден ще каже " дай лапа " на тигрите! “

„ Такива, които са с нейния нрав: " Айде бе,те шЪ ми кажат к`во може и к`во не може ". “

„ Като се подценяват табелите по този начин се получава! Търсим си правата, а за отговорности никой не приказва. “

„ Жената е направила неточност, несъобразявайки се с наредбите в зоопарка. Мисля, че наказването и е задоволително, и няма смисъл да я съдим. Безсмислено е да съди управата на зоопарка, тъй като в тази ситуация тя е нарушителят. “

„ Ако човек реши да реализира контакт с каквото и да е животно, авансово би трябвало да знае по какъв начин да подходи към него. Ако не знае, рискува да пострада. Но решението е самостоятелно. Ако решите да контактувате със змия, би трябвало да е от към опашката. Ако решите да храните кон, магаре, катър или друго животно от този тип, би трябвало да е с отворена ръка, поради тяхното предопределение, конструкция и разположение. Ако някой реши да поеме риск, би трябвало да е подготвен за следствията. “
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР