Изключително грозно е да се използват бежанците за всяване на

...
Изключително грозно е да се използват бежанците за всяване на
Коментари Харесай

Андрей Гюров: Изключително грозно е да се използват бежанците за всяване на напрежение

Изключително грозно е да се употребяват бежанците за всяване на напрежение, разяснява депутатът от Политическа партия Андрей Гюров.

Днешното чуване на вицепремиер Константинова ясно очерта няколко справедливи истини, които съществуват в българското общество, уточни той в декларация от името на партията, прочетена от парламентарната естрада.

" Изключително грозно е да се употребява процесът по пренасяне на украинските жители за политически офанзиви, за всяване на напрежение. Особено на фона на свършеното досега! Това, сътрудници, е срамно! Срамно е, сътрудници от ГЕРБ ", обърна се той към народните представители от ПГ на ГЕРБ-СДС.

" Първата истина е, че след дълги години на занемаряване, обир, неглижиране и вътрешен бойкот. страната стартира да действа и да построява потенциал за справяне с проблеми. За три месеца изградихме на практика от нулата институции, съществували до този миг единствено на книга. За три месеца предоставихме на украинските жители протекция, невиждана и без аналог в друга европейска страна ", съобщи той, съобщи Дарик.

И продължи, че в България украинците бяха настанени в хотели, а не в палаткови лагери.

Той призна, че не всичко е вървяло безпрепятствено и съвършено –както е обикновено в страната на наследството на ГЕРБ.

Втората истина е, че българското общество е солидарно, състрадателно и гостоприемно. Хиляди доброволци, организации и компании се притекоха на помощ, с цел да могат хората, изгубили дом и семейство в ужасяващата война на Путин по отношение на Украйна, да имат най-малко базови условия за заслужен живот. За всички тези доброволци думите на признателност са незадоволителни. Гордея се, че това са моите сънародници.

" Третата истина е, че в България за първи път от десетилетия  има проект. Има стадии, има и цели. Нееднократно беше декларирано и заявено,че на 31 май изтича срокът, в който украинските жители могат да имат престой в хотелите на Черноморието и в другите хотелив страната. Близо 60 хиляди души трябваше да вземат разнообразни решения, касаещи ориста им – едни решиха, че е удачно да се върнат в родината си, други откриха прехранване и дом за своя сметка, а трети просто взеха решение да продължат напред –но не тъй като вицепремиер Константинова не е свършила нещо. А тъй като всяка човешка орис е друга и всеки е стопанин на решенията за живота си! За всички тези жители на Мариупол, Мелитопол, Чернобаевка,Херсон, Северодонецк, Краматорск, Харков, Бородянка или Миколаев,които просто няма къде да се върнат, българската страна продължава да обезпечава протекция, заслон и издръжка. Защото уважаеми сътрудници, войната на Путин е зло.А когато оставим злото да тържествува, побеждава злобата, разделянето и скръбта ", уточни още той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР