“Изключително безотговорно е да се тласка страната към избори точно

...
“Изключително безотговорно е да се тласка страната към избори точно
Коментари Харесай

Манол Генов: Изключително безотговорно е да се тласка страната към избори


“Изключително безконтролно е да се тласка страната към избори тъкмо в този миг - когато имаме повишаване на цените и повишаваща се инфлация. Едни избори постоянно блокират ръководството на страната за известно време, а служебните държавни управления не могат да организират промени и да одобряват някакви по-сериозни ограничения.” Това съобщи националният представител от “БСП за България” Манол Генов в предаването “Делници” по Евроком.

“Актуализацията на бюджета е ориентирана да смекчи удара на инфлацията и шока на цените”, уточни Генов и изрази вяра, че бюджетът ще бъде обновен със заложени в него цели. “Като стартираме с увеличението на пенсиите, продължим с облекченията за фамилии с деца, с смяната на стойностите, които ще се поставят на децата с увреждания, стигаме до такава степен, че тази актуализация има изключителна обществена насоченост”, акцентира социалистът.

Народният представител означи, че бюджетът се актуализира няколко месеца откакто се одобри и не може да се каже дали след 3-4 месеца няма да се наложи нова актуализация. “Това няма да може да се случи без парламент и по тази причина моментът за избори е извънредно неподходящ”, посочи той.

“В тази коалиция Българска социалистическа партия е един благонадежден и предан сътрудник, който извършва до дъно поетите задължения, и по този начин ще си остане”, безапелационен бе Генов.

“Мисля, че причините за промяната на управлението на ВМЗ Сопот бяха задоволителни. От друга страна, постъпва информация, че поръчките към ВМЗ като индустриална конструкция са се нараснали няколко пъти. След като няколко пъти се усилват продажбите, в реда на нещата е да се усилят и приходите. Дали тази облага липсва или е прикрита счетоводно, аз не мога да коментирам”, сподели той във връзка с настоящите събития към оръжейния цех. По този мотив той разяснява, че увеличението на заплатите на чиновниците от министър Нинова е извънредно позитивно и изрази убеденост, че скоро напрежението към проблема ще отмине.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР