Изключителен интерес към учителската професия отчита фондация “Заедно в час

...
Изключителен интерес към учителската професия отчита фондация “Заедно в час
Коментари Харесай

Последна възможност за кандидатстване от Варна за учители в програмата на “Заедно в час

 Изключителен интерес към учителската специалност регистрира фондация “Заедно в час " тази година. 15 април е последният краен период за кандидатстване в програмата за професионално и лидерско развиване на организацията. До момента повече от 5500 души са показали интерес да аплайват. Този брой е най-големият, регистриран от организацията, от стартирането на програмата през 2010 година. 

Кандидатите с оферта да станат участници в програмата към началото на април са повече от 100 души, част от тях са и от област Разград. Всички, които я одобряват, преминат сполучливо интензивно лятно образование, практическа лятна академия с възпитаници и изявление с шеф, ще имат опция да работят като учители от 15 септември 2020 година в учебни заведения в 20 области на страната. Сред тях са и областите Варна и Добрич.

Кандидатстването за програмата е до 15 април на сайта zaednovchas.bg. 

" Заедно в час " към този момент 10 години работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено обучение и опция да осъществя капацитета си, без значение от средата, в която живее, и социално-икономическия си генезис. Организацията търси, образова и развива способни и стимулирани експерти от разнообразни сфери, които да работят дълготрайно за позитивна смяна на образованието в България.

Традиционно максимален интерес към работата като учители с програмата на “Заедно в час " има от страна на завършващи студенти и експерти с опит сред 5-10 години. Област Варна е на трето място по брой претенденти за програмата от цялата страна.

“През последните седмици адаптирахме процеса на асортимент и сега всички стадии на кандидатстване се организират в онлайн форма. Щастливи сме, че обстановката с изключителното състояние в страната, поради ковид, не понижи интереса към програмата и хората не престават да аплайват. Вярвам, че това е обвързвано и с осъзнаването какъв брой значима е ролята на учителите за подобряването на средата, устойчивото превъзмогване на сходни рецесии и развиването обществото и стопанската система. ", споделя Нели Кочева, началник на екипа по банкет на нови участници.

Всички претенденти за програмата на “Заедно в час " минават през три стадия на асортимент, преди да получат предложение за присъединяване в програмата. Няма условие претендентите да имат учителска дееспособност - утвърдените участници получават такава в границите на програмата. Необходими са приключена най-малко бакалавърска степен до 1 септември 2020 година, предпочитание за работа с възпитаници, които имат потребност от повече поддръжка, и подготвеност за работа като преподавател на цялостен работен ден за интервал от две години.

Участниците в програмата на “Заедно в час " получават особено създадени образования, менторска поддръжка, учителска дееспособност, намиране на позиция в учебно заведение, благоприятни условия за кариерно развиване, потребни запаси, финансови тласъци, професионални контакти и мощни другарства.

Обучителната стратегия на “Заедно в час " е особено създадена за дейно преподаване с фокус върху потребностите на ученика и включва способи, които оказват помощ на всички възпитаници да напредват, без значение от първичното им равнище. Обученията употребяват потвърдили се просветителни модели и се приспособява по отношение на подтекста в България, както и въз основата на 10-годишния опит на “Заедно в час ". 

От идната образователна година “Заедно в час " уголемява обсега си в страната и участниците в програмата на организацията ще могат да работят в учебни заведения сътрудници на “Заедно в час " в 20 области – Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Добрич, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, София-град, София-област, Стара Загора, Търговище и Шумен. Започването на работа в регионите зависи от наличните позиции в учебните заведения и профила на участниците в програмата.

“Заедно в час " е основана по самодейност и с финансовата поддръжка на фондация “Америка за България " и е част от интернационалната мрежа Teach for All на организации, които работят против неравенството в образованието допълнително от 50 страни по целия свят. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР