Изключителен човек, дипломат, политик. Един от най-верните приятели на България.

...
Изключителен човек, дипломат, политик. Един от най-верните приятели на България.
Коментари Харесай

Джефри ван Орден беше удостоен с титлата „Доктор хонорис кауза“

Изключителен човек, посланик, политик. Един от най-верните другари на България. Това е Джефри ван Орден. Заместник-председателят на Европейските консерватори и реформисти /ЕКР/ беше почетен с купата „ Доктор хонорис идея “ от Университета по библиотекознание и осведомителни технологии /УНИБИТ/ по време на тържествена гала. „ За мен това е огромна чест, която одобрявам със невзискателност и горделивост. Голямо наслаждение е да бъда още веднъж в София и то при такива условия “, съобщи Джефри ван Орден, който не скри своите топли усеща към България. Официалното събитие бе част от поредицата мероприятия във връзка годишната среща на ЕКР в българската столица.

Евродепутатът Николай Бареков, който като съдомакин събра елита на европейските консерватори в София, отличи безспорните лидерски качества на Джефри ван Орден. „ Аз като българин се гордея, че моята политическа кариера мина под неговото крило, че познавам този човек и политик, който съумя единствено за двадесет години да се трансформира в една от значимите политически фигури за Англия, Европейски съюз и България. Джефри ван Орден е индивидът, с помощта на чието сериозно, само че доброжелателно, почтително и човешко отношение страната ни получи невероятния късмет да стане член на Европейски съюз “, съобщи Бареков, отбелязвайки обстоятелството, че неговата поява на политическата сцена, паралелно с тази на Джефри ван Орден съответства с тежки времена, както за България, по този начин и за Европа. Евродепутатът регистрира, че в последните двадесет години видният реакционер се е борил за съществени промени в Европейски съюз, само че не е бил чут. „ В разследване на това Европейски Съюз понижава с 30% след излизането на Англия след Брекзит. Грешката, която направиха европейските политици да не чуят гласа на нашите английски другари, ще коства големи човешки, материални и финансови загуби за Европа. Ние губим най-важното – огромен сътрудник на еворпейските нации в региона на свободата “, уточни Бареков, наблягайки, че с днешна дата неприятните събития, които сполетяха Европа, потвърждават правотата на политическите тези на Джефри ван Орден.

Николай Бареков изрече своите благодарности към заместник-председателя на ЕКР за приноса му в приемането на „ Презареди България-ББЦ “ в европейското консервативно семейство. „ Честно казано, в огромна степен моят избор беше ориентиран от човешкото отношение на Джефри ван Орден, от неговите образование и осведоменост “, съобщи Бареков.

В края на събитието българският евродепутат връчи на Джефри ван Орден албум с негови фотоси от визитите му в България през годините обратно. Пред аудиторията в залата Бареков уточни, че за разлика от заместник-председателя на ЕКР, който през днешния ден беше удостовен с виоското звание, множеството български лица от фотосите към този момент не са на политическата сцена. А както повелява традицията, на край Ван Орден, който ще бъде запомнен като емблема на консерватизма, разписа своите слова в паметната книга на университета. „ Свободата е нежно цвете и тя би трябвало да бъде защитавана – това е задачата на всяко едно потомство. Оставам оптимист, изключително във връзка с България. Смятам, че имате ярко бъдеще “, сподели в умозаключение Джефри ван Орден.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР