Изказването на съпредседателя на Продължаваме промяната Асен Василев в интервю

...
Изказването на съпредседателя на Продължаваме промяната Асен Василев в интервю
Коментари Харесай

Дневник: Асен Василев самосиндикално се е обявил против Мария Габриел и първия мандат

Изказването на съпредседателя на " Продължаваме промяната " Асен Василев в изявление за Би Ти Ви през вчерашния ден, че с първия мандат към този момент не може да има държавно управление, както и че Мария Габриел е несъответствуваща за министър председател, не е било в съгласие с парламентарната група. Информацията потвърдиха пред " Дневник " депутати от " Продължаваме промяната - Демократична България ", които останали сюрпризирани от позицията на Василев.

По думите им финансовият министър твърдо се противопоставял на концепцията Мария Габриел да бъде министър председател макар авансово уговорените условия за ротацията и желал да саботира опцията тя да оглави идващия кабинет, по тази причина работил самосиндикално.

По-рано денем Деница Сачева от ГЕРБ, която беше част от преговорния екип, също изрази сходна теза. Тя сподели, че Асен Василев от месеци подготвял бойкот против Мария Габриел и с цел да го потвърди, пусна запис с глас, наподобяващ този на финансовия министър в оставка. Тъй като звукът от записа не беше прекрасен, тя цитира какво споделя Василев: " По мое персонално мнение последният ден, в който тази Габриел ще желае да е министър председател, ще е последният ден на това държавно управление. "

 

Инфо: " Дневник "

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР