“Изказаните от общинския съветник Борис Бонев твърдения са манипулативни като

...
“Изказаните от общинския съветник Борис Бонев твърдения са манипулативни като
Коментари Харесай

Сагата с лампите: Бонев манипулирал фактите, твърди една от фирмите

“Изказаните от общинския консултант Борис Бонев изказвания са манипулативни като изваждат от подтекст разнообразни обстоятелства, с цел да се сътвори неотговарящо на истината подстрекателство “, показват от компанията.

Според позицията на “Лог Сиберия” единичното сравняване на обособени цени е извънредно неточно, защото публичната поръчка включва два съществени съставния елемент с друга тежест, които се правят оценка дружно. От компанията показват още, че са извадени обособени единични цени за създаване на нови осветителни тела, без обаче да са маркирани цените за техническа поддръжка, които са главен детайл на поръчката.

“За нас този пропуск е изцяло тенденциозен, тъй като в него се вижда, че цените на “Лог Сиберия” за поддръжка са сензитивно по-ниски от тези на другата компания “, прецизират още от компанията.

Тезата съответствува с тази на зам.-кмета по превоза Кристиан Кръстев, който уточни, че двете утвърдени компании изповядват разнообразни философии и таман поради това е разликата в цената. Едната дава приоритет на построяването, а другата - на поддръжката. Кръстев уточни, че няма нищо неправилно.

От “Лог Сиберия” декларират още, че по никакъв метод не ощетяват бюджета на Столична община, а в противен случай - фирмената им тактика е построена въз основата на минимална цена за поддръжка на месец, която се заплаща наложително като твърда цена по договаряне.

“Заложените по-високи цени за вероятно новоизграждане са на база потреблението на висококачествени материали, които понижават нуждата от почтено техническо обслужване и поддръжка. Цената за улична лампа от към 5000 лева, която господин Бонев акцентира, не се отнася за просто слагане на лампа, а създаване на мрежа, дирек и осветително тяло, с всички останали съставни елементи, като в тази цена се включва и труда на експерти и нужната машинизация – вишки и строителна техника “, пишат в мнението си от компанията.

Твърденията за заплата от 7000 лева “Лог Сиберия” дефинира “не просто като манипулативни”, само че и като “умишлена лъжа”.

Столична община не дължи възнаграждение на каквито и да е други разходи, направени от изпълнителя цитираните 40 лева на час се дължат само и единствено в случай че бъдат предоставени непредвидени по този контракт действия, които не са включени в ценовото предложение. До момента Столична община не е възлагала никакви изключителни действия и практиката демонстрира, че такива в сходни поръчки няма “, показват от “Лог Сиберия”.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР