Изкарват АМ Струма“ изцяло извън Кресненското дефиле (КАРТА)България получи зелена

...
Изкарват АМ Струма“ изцяло извън Кресненското дефиле (КАРТА)България получи зелена
Коментари Харесай

Изкарват АМ „Струма“ изцяло извън Кресненското дефиле

Изкарват Автомагистрала „ Струма “ напълно отвън Кресненското дефиле (КАРТА)

България получи „ зелена светлина “ от Европейската комисия за планиране и строителство на автомагистрала Струма в региона на Кресна.

Одобрен е Източният вид на еднопосочното платното от Кулата към София отвън Кресненското дефиле. Това ще даде опция да стартира работата по последния сектор на аутобана сред Крупник и Кресна.

От Регионалното министерство оповестиха, че ще се създаде вид и второто еднопосочно платно посока София – Кулата да бъде отвън дефилето и да не е в рамките на сегашния път Е-79, който ще остане като различно трасе.

Първоначалната концепция беше актуалният път да бъде уголемен до магистрален габарит и да поеме трафика към Гърция.

Правителството разпореди на министрите на районното развиване и благоустройството и на превоза и известията да подхващат нужните дейности за планиране и създаване на Лот 3.2. Предстои да стартира работата по проектирането и строителството на трасето в посока Кулата – София по източния скат на Кресненския пролом.

Възлага се и прединвестиционно изследване за ново трасе в посока София – Кулата отвън Кресненското дефиле.

Предвижда се да не се подхващат дейности за осъществяване на дясно платно (от София към Кулата) на Лот 3.2. на АM „ Струма “ по трасето на съществуващия път Е-79 преди да се прегледат вероятните различни, предмет на прединвестиционните изследвания.

През втората половина на февруари  съобщи пред публицисти след откриването за придвижване на тунел „ Железница “ на автомагистрала „ Струма “, че целта е оптимално бързо създаване на оставащия сектор от автомагистралата, като ще бъде издирван вид той да е напълно отвън Кресненското дефиле, при оптимално вземане предвид със отбраната на биоразнообразието и без загуба на европейски средства.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР