Изкъртени врати, липсващо обзавеждане, изпразнени помещения - това не е

...
Изкъртени врати, липсващо обзавеждане, изпразнени помещения - това не е
Коментари Харесай

Взели са си и вратите. Как изглежда руското консулство в Русе след изгонването на дипломатите

Изкъртени порти, изчезнало обзавеждане, изпразнени пространства - това не е изложение на грабеж, а положението на постройката на бившето генерално консулство на Русия в Русе, написа в репортаж от мястото



Сградата беше отворена за огледи, преди локалните управляващи да решат по какъв начин да се употребява, откакто консулството беше затворено в средата на 2022 година

" Огледът на двуетажната постройка демонстрира, че при заминаването си съветските дипломати са прибрали всичко, каквото могат, в това число детайли от обзавеждането. Липсват кухненски шкафове, смесителни акумулатори на умивалници, а и самите умивалници ", написа русенското издание.



На оповестените в печатното издание фотоси се вижда, че макар че постройката е запазила външния си тип, от вътрешната страна е безусловно " изтърбушена ".



За парцела Генералното консулство на Русия е плащало наем от 2633,79 лева без Данък добавена стойност за терен от 5139 кв.м. и постройка от 460 кв.м.

Руските консули в Русе и Варна бяха измежду дипломатите, оповестени за личност нон-грата и изгонени от България през юли 2022 година по време на ръководството с министър председател Кирил Петков.

Тогава общо 180 души - чиновници на посолството на Москва в София и техните фамилии - бяха превозени с два самолета за Москва със специфичен кулоар, защото полетите от и за Русия са спрени, откакто Кремъл атакува Украйна и стартира пълномащабна война.

След напускането на чиновниците и двете консулства затвориха порти.

Какво ще се случи със постройката в Русе, която от година и половина не се употребява, ще се разисква на съвещанието на общинския публичен съвет по стопански въпроси на 24 януари.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР