Изискванията към отбранителната индустрия нарастват благодарение на Путин“. Това заяви

...
Изискванията към отбранителната индустрия нарастват благодарение на Путин“. Това заяви
Коментари Харесай

Тагарев: Военната ни индустрия се развива прекрасно благодарение на Путин

„ Изискванията към отбранителната промишленост нарастват с помощта на Путин “. Това съобщи министърът на защитата Тодор Тагарев на форума „ Нарастващи потребности от поддръжка на отбранителната промишленост и благоприятни условия за нововъведения “ в „ София Тех Парк “.

„ Необходимо е бързо развиване и внедряване на нови артикули, както и огромно произвеждане. Това дава благоприятни условия за развиване на българската промишленост, тя към този момент има прелестни вероятности “, акцентира Тагарев.

Министърът разяснява и шпионския скандал в ГДБОП и арестувания чиновник.

„ Няма специфична инспекция за случая от през вчерашния ден, това е нормална интервенция на службите, надлежно със законите. Трябва да се тормозим от враждебното въздействие в нашата страна, има сили, които влагат запаси в това “, сподели той.

На въпрос по отношение на темповете на рационализация на българската войска, Тодор Тагарев обърна внимание на бюджета за защита. Той означи, че последователно пораства бюджета за защита, като стратегиите за вложения имат 15 милиарда лв. заложени и към този момент 9 са част от стратегиите за самолети, бойни машини, радари и кораби.

Министърът на защитата приключи като разяснява значимите аспекти от разискванията на форума и в частност многонационалните формати за закупуване на въоръжение: „ На форума през днешния ден обсъждахме обширно присъединяване на България в многонационални формати. Ние към този момент ставаме част от това. Едно е страна сама закупува въоръжение, а друго няколко страни да се обединят, размерът става доста по-голям и цената по-малка. Така участваме за самодейността за Европейски небесен щит “.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР