Изискването за предоставяне на отрицателен PCR тест при пристигане от

...
Изискването за предоставяне на отрицателен PCR тест при пристигане от
Коментари Харесай

Германия с нови изисквания към българите заради COVID

Изискването за даване на негативен PCR тест при идване от България в Германия продължава да бъде в действие до 12 май 2021 година в това число, макар че от 2 май 2021 година Германия понижи равнището на риск във връзка с България от страна с висока периодичност на заразяване на рискова страна.

Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

По информация на посолството ни в Берлин до 12 май в това число продължава да важи сегашният режим за влизане в Германия.

Напомняме, че с изключение на даването на негативен PCR тест, изработен не по-рано от 48 часа, е нужна регистрация в електронната система - www.einreiseanmeldung.de. Задължителна е и 10-дневна карантина, като според от режима на обособените федерални провинции са вероятни разнообразни специфики.

До 12 май 2021 година като цяло е годно условието пътуващите с въздушен превоз към Германия наложително да показват отрицателен тест преди качване в самолета.

При нужда от подпомагане българските жители могат да се свържат с посолството ни в Берлин на телефон:​+49 89 171 176 14; +49 89 171 176 15 и e-mail: [email protected].
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР