Изискване за поставяне под задължителна 10-днева карантина за пристигащи от

...
Изискване за поставяне под задължителна 10-днева карантина за пристигащи от
Коментари Харесай

Задължителна 10-дневна карантина за всички, пристигащи от Африка

Изискване за слагане под наложителна 10-днева карантина за идващи от страни и територии в Африка е в действие от 00:00 часа на 13 март. То е въведено с заповед на здравния министър, отнасяща се за " всички лица, на които е позволено влизането в страната и които идват от страни и територии в Африка ".

Няма да се позволяват изключения за анулация на карантината даже и при даване на негативен резултат от извършен до 72 часа преди влизането в България PCR тест, излиза наяве от заповедта.

Карантината ще се анулира при приключване на 10-дневния период и показване на негативен резултат от извършено на 10-ия ден от карантината проучване по метода на полимеразно верижна реакция за доказване на COVID-19. Резултатът би трябвало да се показва на шефа на районната здравна ревизия, който е издал предписанието, гласи разпореждането. 

Новата заповед сигурно ще засегне българските туристи, които се прибират от почивки на екзотични дестинации като Занзибар - една от най-посещаваните от българи за почивка сега страна.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР