Изисква се огромен личен авторитет, за да може един политик

...
Изисква се огромен личен авторитет, за да може един политик
Коментари Харесай

Харалан Александров: Колкото по-цивилизовано е едно общество, толкова по-скучни са неговите лидери

Изисква се голям персонален престиж, с цел да може един политик да резервира персоналния си живот надалеч от любознанието на гласоподавателите

Политиците са обект на офанзиви по целия свят, със или без съображение. Публичното любознание към персоналния живот на политиците стартира във втората половина на предишния век. Първата жертва на медиите е някогашният американски президент Джон Кенеди. Аферата му с актрисата Мерилин Монро и трагичните събития, съпътстващи неговия живот до самия му край, стават обект на невъобразим до този миг публичен и медиен интерес.

"Историята на Кенеди е доста трагична, той е звезда, той е красавец. И, несъмнено, е хиперактивен полово, което прочее оказва помощ ", твърди доцент Харалан Александров, представен от

Бил Клинтън и Доналд Тръмп са други американски водачи, при които границата сред персоналния и служебния живот изтънява.

"Това примитивно мачистко лъчение е необикновено мощно, то е напълно несъмнено част от метода, по който могъщите мъже упражняват своята власт. И до ден сегашен ги виждаме тези неща. Изключително необичайно изглеждащият човек Доналд Тръмп е свързван с красивите дами. Покоряването на хубавицата, изключително в случай че е по-млада, е доста мощна поръчка за това, че си алфамъжкарят в групата. Да не забравяме половите подвизи на Бойко Борисов. Той стартира, като просто покори сърцата на една сюрия журналистки, които трепетно отиваха да го пипат за мускула и гледаха с мокър взор ", сподели още доцент Александров.

По думите му политиката от дълго време се е трансформирала в риалити шоу.

"Все по-комедийни, все по-нелепи и все по-смешни, и все по-жалки, скърбя, че употребявам толкоз мощна дума, стартират да стават водачите и хората, които упражняват власт. Виждаме Борис Джонсън, който е смешник, нали ", счита той.

Изисква се голям персонален престиж, с цел да може един политик да резервира персоналния си живот надалеч от любознанието на гласоподавателите.

"Когато едно общество се занимава основно със половите кавги и този вид простотии, с които ние се занимаваме тук в последно време, това е доста явен белег за бездънен декаданс ", съобщи доцентът.

Колкото по-цивилизовано е едно общество, толкоз по-скучни са неговите водачи.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР