Изискан десерт за скъпи гости - уверяваме ви, че ще

...
Изискан десерт за скъпи гости - уверяваме ви, че ще
Коментари Харесай

Баварски крем с бишкоти и бадемова ядка

Изискан десерт за скъпи посетители - уверяваме ви, че ще го оценят уместно

Необходими Продукти

● прясно мляко - 600 мл
● яйца - 6 бр.
● захар - 200 г
● сладкарска сметана - 200 мл
● бишкоти - 12 бр. „ Савоярди ”
● желатин - 2 пакетчета
● ванилия - 2 прахчета
● вода - 100 мл студена

за гарниране


● бадеми
● захар - за карамел
● сладко от смокини

Начин на подготвяне

Накиснете желатина в студената вода. Жълтъците се отделят. Разбийте ги със 100 грама кристална захар с миксер до побеляване. Загрейте млякото и го прибавете към жълтъците при непрестанно бъркане.

Набъбналия желатин го сложете на водна баня да се втечни и го прибавете към крема, както и ванилията. Да не ви тормози това, че бухва и става като пяна. Оставете да се охлади и от време на време разбърквайте. Ще забележите, че последователно пяната ще спадне и течността ще стане гладка.

След като изстине добре и почне леко да желира, прибавете последователно, като бъркате с шпатула авансово разрушената сладкарска сметана. Белтъците също се разрушават на гъст крем с останалите 100 грама захар и също се прибавят към крема. Разбъркайте доста добре. Нарежете бишкотите по на 8 кубчета.

Разлейте крема в намокрени купички /чашки/ и в тях разпределете бишкотите. Приберете чашите в хладилника да стегне крема.

Преди сервиране, формичките се потапят в гореща вода за секунди и крема се обръща върху чинийка.

За украсата: Най-напред забодете клечки за зъби в бадемови ядки. Сложете в дребен съд на огъня една кафена чашка захар да се разтопи, като се разбърква до прекрасен карамел. Върху хартия за готвене сипвайте с лъжичка по малко от карамела, бързо сложете от горната страна бадемова ядка, сложете още малко карамел и разтеглете като пламък.

Гарнирайте крема с чаена лъжичка сладко от смокини и карамелизирани бадемови ядки.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР