Изиграването на 1/8-финалите на Евро 2020 остави в играта само

...
Изиграването на 1/8-финалите на Евро 2020 остави в играта само
Коментари Харесай

Още преди края на Евро 2020 пластовете се разместиха

Изиграването на 1/8-финалите на Евро 2020 остави в играта единствено четири от тимовете, които авансово бяха слагани измежду кандидатите за купата - Англия, Испания, Белгия и Италия. Като последните два ще се изправят един против различен довечера в Мюнхен в един от 1/4-финалите.

Пренареждането измежду любимците е реалност и първите елиминационни мачове бяха лакмусът за това. Защото измежду първичните 16 тима в плейофите попаднаха на процедура всички от огромните тимове на континента. Но част от тях се оказаха такива единствено на книга.

Безспорно максимален отзив провокира отпадането на международния първенец Франция и на европейския - Португалия. Французите станаха жертва в известна степен на своето самочувствие и в доста по-голяма доза на

 

неточности на селекционера си Дидие Дешан

 

(несъобразеното изваждане от игра на Антоан Гризман и определянето на 22-годишния Килиан Мбапе за реализатор на решаващата пета дузпа, например). " Отговорността за неприятните резултати е моя. Ще ни би трябвало време да преодолеем това ", съобщи след края Дешан. Той прикани за състрадание към Мбапе, само че нападателят на " Пари Сен Жермен " е в центъра на вниманието, освен това в отрицателен аспект. И ще би трябвало да премине един от първите си значими проби в кариерата, с който да покаже, че може да преодолее сходни сериозни обстановки.

" Моля за опрощение за тази дузпа. Исках да оказа помощ на тима, само че се провалих. За страдание и това го има в спорта, който толкоз доста обичам ", съобщи Мбапе, който получи поддръжка от самия Пеле.

Португалците на собствен ред демонстрираха лишена от прохлада и хрумвания игра и в четирите си мача (може би ненапълно бе изключение равенството 2:2 с Франция). Дори успеха с 3:0 над Унгария бе подплатена с огромна доза шанс. Безсилието бе изразено и в жеста на гняв от страна на звездата и капитан на отбора Кристиано Роналдо, който хвърли лентата след загубата с 0:1 от Белгия на 1/8-финалите. Той вкара 55% от головете за отбора си на шампионата (5 от общо 9), само че му трябваше още един, с цел да може още на Евро 2020 да стане едноличен голмайстор в историята на националните тимове по света със 110.

36-годишният Роналдо няма желание да приключва кариерата си за отбора на Португалия, към този момент. Но селекционерът Фернандо Сантош сигурно би трябвало да прави промени. Ако бъде оставен на поста си, несъмнено. Защото след триумфа на Евро 2016 това към този момент е второ огромно състезание, в което Португалия се проваля на 1/8-финалите, след Мондиал 2018.

 

Треньорските смени започнаха

 

още преди да е завършило актуалното състезание. - поради шумния неуспех на тима на Нидерландия, който също бе поставян измежду любимците. Де Бур не съумя да извърши и минималната сложена цел пред него - класиране на 1/4-финалите, а определящо за оставката бе всеобщото отчаяние на хилядите почитатели на стадиона в Букурещ и пред екраните в Нидерландия. " Лалетата " не показаха съвсем нищо от играта си в групите и даже не съумяха да насочат сериозен удар във вратата на чехите, които пък бяха очевидно по-мотивирани.

Световният вицешампион Хърватия също не блестеше и на мускули съумя да стигне до плейофите, където даже поддържаше интригата против Испания до продълженията. Но... играчите са съвсем същите отпреди 4 години, а играта им - не. И, в действителност, съществуването на познатите остарели муцуни бе значително причина за отпадането. Защото Лука Модрич продължава да е международна класа, само че е на 35 години. И умората му се отразява на целия тим.

" Нямахме сили за нов поврат и в продълженията ", призна Модрич след загубата от Испания. Все още не е ясно дали той ще остане в отбора и за Мондиал 2022. А неналичието даже на един от " старите " - като заразения с COVID-19 Иван Перишич, се отразява очевидно. Същото важи и за ветераните в отбрана Деян Ловрен (31 г.) и Домагой Вида (32 г.). Събират се много задания за треньора Златко Далич (или за някой друг).

За разлика от останалите селекционери, Йоахим Льов бе оповестил още през март, че напуща след Евро 2020, без значение от резултатите. Но те по този начин и

 

не се припокриха с големите упоритости на Бундестима

 

Жълтата лампичка светна още при 0:1 от Франция в първия мач от групата. Светлината стана към този момент алена след измъченото постигане до 2:2 против Унгария. За да пристигна огромното отчаяние на " Уембли " против Англия, когато германците стигнаха единствено до две в действителност рискови положения - пропуските на Тимо Вернер и Томас Мюлер. След последния си мач на поста Льов съобщи: " За всички нас това е голямо отчаяние. Надявахме се да реализираме повече на това състезание и вярвахме във опциите си. Чувството да отпаднем е извънредно... "

Вече е в историята популярната фраза на Гари Линекер, че футболът е игра, в която са 11 против 11, а най-после постоянно печели Германия. Обновяване на състав или на хрумвания. Или и на двете. Такива решения чакат идващия селекционер - Ханс-Дитер Флик. Но Германия е в рецесия и това е видно - отпадане още в групите на международното състезание през 2018 година и на 1/8-финалите в този момент. И Бундестимът се подреди до няколкото тима, които би трябвало да вършат тежки самоанализи и да потвърждават отначало, че имат място измежду любимците на идващите огромни шампионати.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР