Изигралият страхотен мач за победата на България над Франция с

...
Изигралият страхотен мач за победата на България над Франция с
Коментари Харесай

Розалин Пенчев: Видя се в очите ни, че сме удовлетворени! Вярвам, че ще се радваме заедно с феновете във Варна

Изигралият страховит мач за успеха на България над Франция с 3:2 гейма Розалин Пенчев описа, че в тима ни царува въодушевление преди домакинските мачове във Волейболната лига на нациите и задоволство от играта, показания темперамент и заслужения скъп триумф над непобедения преди този момент френски тим.

 България - Франция @@@

" След успеха над Франция видях в очите на момчетата, че всички бяхме задоволени - че записахме победа над мощен тим, че изцяло справедливо не си тръгвахме с празни ръце. Постигнахме добър резултат против Франция. Благодарение и на това, че Силвано Пранди употребява още смени. По-младите момчета първоначално изпитваха по-голямо напрежение, само че в течение на мача се успокоиха и се забавляваха, което беше значимо и хубаво да се види. Когато на терена има единствено млади момчета, тимът играе на гребена на вълната. Младите в действителност горят и по тази причина тези мачове от Волейболната лига на нациите са доста значими - дават и късмет, и опит, и потребни уроци, и доста страсти. Това е основното ", съобщи Розалин Пенчев след последния мач на " лъвовете " от втората седмица на шампионата в китайския град Нингбо и преди селекцията на Силвано Пранди да тръгне към обичаната си дестинация - България.
 България - Франция @@@

Розалин изрази вяра, че след идните мачове в Двореца на културата и спорта във Варна против Австралия, Япония и Италия от 14 до 16 юни в очите на българските волейболисти още веднъж ще се вижда задоволеност, което значи и наслада за българските почитатели.

" Тежкият път сигурно оказа въздействие върху играта ни на старта на мачовете в Китай, само че с всеки минал мач демонстрираме повече достолепия и е хубаво, че се преборихме за триумфа над Франция. Вярвам, че почитателите ще са в залата за идните ни мачове във Варна и, както постоянно тук - дружно ще изживеем незабравими страсти и ще имаме още мотиви за наслада ", добави Розалин Пенчев.
 България - Франция @@@

" Няма значение с какъв тим играе Франция. Те си имат система и разликата сред обособените състезатели не е огромна. А и множеството от главните им играчи бяха в Нингбо, единствено дребна част от звездите им ги нямаше. Допреди мача с нас те имаха единствено победи и даже не бяха стигали до тайбрек, което е следващо доказателство за класата на състава им. Започнаха доста мощно и против нас. В отбрана бяха на доста съществено равнище - мъчно се противодейства на тим, който не ти разрешава да сложиш топката на земята. Това те кара да биеш мощен сервис, при който и процентът на риск е по-голям ", проучва Розалин Пенчев, който приключи срещата като топреализатор с 18 точки (3 блока).

" За мен най-съществен е самият факт, че играя. Бях спокоен. Аз не обръщам внимание на резултата, не играя за резултат. Важното за мен е мачът да продължи колкото може по-дълго ", сподели още той за водещия фактор - насладата от самата игра.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР