Изгубеното съкровище на царете Цар Николай II, последният владетел на

...
Изгубеното съкровище на царете Цар Николай II, последният владетел на
Коментари Харесай

Неразкритите загадки от Първата световна война

Изгубеното богатство на царете

Цар Николай II, последният държател на Русия, е заставен да абдикира през март 1917 година Изправен пред цивилен безредици и опасността от немска инвазия през Първата международна война, той скрива 1600 тона злато – към 73% от всички съветски златни ресурси на стойност почти 60 милиарда $. Когато Николай и фамилията му са екзекутирани през 1918 година, местонахождението на златото става мистерия.

Но към този момент не е. Руски мини подводници откриват част от него на към 360 метра под водите край нос Толстой в езерото Байкал, Сибир през септември 2010 година Останалата част е открита в затворен железопътен тунел в Иркутск покрай езерото през април 2017 година

 Manfred von Richthofen

Манфред Албрехт Фрайхер декор Рихтхофен е ас и народен воин на Германия. Дори съдружниците го уважаваха, наричайки го „ Червения барон “. След като събира в биографията си 80 убийства, той преследва идната си жертва – канадския водач лейтенант Уилфрид Мей на 21 април 1918 година

Те летят над било покрай река Сома във Франция, когато малко след 11:00 часа сутринта патрон.303 диаметър удря германеца в сърцето и белите дробове. Въпреки удара, той съумява да кацане жестоко, след което умира. Австралийска ескадрила № 3 получава заслуги за убийството, само че кой тъкмо натиска спуска не се знае сигурно.

Зебрина е тримачтова ветроходна баржа, издигната през 1873 година за речен превоз. Тя е превърната в товарен транспортен съд, който транспортира въглища от Англия до Франция, а в един октомврийски ден през 1917 година ще аправи това за финален път.

Тръгвайки от Фалмут с товар въглища, капитан Мартин отплава за Сен-Брийо, Франция – път, който би трябвало да отнеме 30 часа. Корабът обаче е открит два дни по-късно затънал в Розел Пойнт, покрай Шербург, Франция, като капитанът и екипажът от шест мъже липсват. Той не е бил развален, а въглищата са към момента на борда…

 St. Symphorien Military Cemetery -45-3

Джон Хенри Пар, роден на 19 юли 1897 година в Англия, един ден се уморява да бъде безпаричен и гладен и през 1912 година 15-годишният юноша лъже за възрастта си и се причислява към 4-ти батальон на Мидълсексския полк, където става прочут с това, че е първият английски боец, умрял през Първата международна война.

Това се случва на 21 август 1914 година в белгийското село Обруг, североизточно от Монс. Официално той умира от пожар, стартират от германците, само че разнообразни записи демонстрират, че по това време те към момента не са достигнали региона. Докато някои свързват мистерията на гибелта му с хаоса на войната, други считат, че същинската причина за гибелта е другарски огън.

На 30 април 1918 година английски патрулен катер открива немска подводница (UB-85) край крайбрежията на Странраер в Шотландия. За тяхна изненада, германците обезверено се предават, при което британците поемат екипажа и потапят подводницата.

Според командира на подводницата те се издигат, с цел да заредят батериите си, когато нещо ги атакува. То има огромни очи, рогат череп и големи зъби, които блестят на лунната светлина. Чудовището се отдръпва едвам когато подводницата стреля по него с всичко, което има, само че е толкоз мощно, че поврежда обшивката на предния панел – оставяйки екипажа некадърен да се потопи назад.

 Bela Kiss' barrels

Бела Киш е маджарски тенекеджия, който живее в градчето Чинкота, покрай Будапеща. Отстрани той се занимава и с астрология и магия, само че това не беше добре заплатена активност. Когато Унгария се причислява към Първата международна война, той е привикан в армията и потегля на война през 1914 година

През юли 1916 година неговият наемодател обаче прави извънредно изобретение. Изглежда, че Киш пуска любовни разгласи, с които съумява да примами 23 дами и 1 мъж в дома си. След това ги удушава и ограбва, източва кръвта им, маринова ги в алкохол, след което ги натъпква в железни варели. Той в никакъв случай не е хванат.

Университетът Виктория в Британска Колумбия, Канада получава богатство през 60-те години на предишния век… макар че им лишава известно време, с цел да го осъзнаят. То е двутомен кожен дневник, отдаден на нечия щерка на име „ Adèle “. По листата липсват думи, само че вместо това върху тях има 130 акварела от Първата международна война.

Те са нарисувани върху канцеларска хартия с герба на Кралската артилерия – т.е., който и да ги е направил, се е бил във Франция и Белгия от 1917 до 1918 година Освен буквите „ JM “ обаче, нищо друго не се знае за художника, тъй че университетът моли обществеността за помощ при идентифицирането му.

Първият огромен ангажимент на английските експедиционни сили против германците се състои в борбата при Монс на 22 август 1914 година Но тази борба е безнадеждна – Германците ги смазват, принуждавайки ги да се отдръпват. За да им завоюва време, група ангели прогонват назад германците…

Някои считат, че това видение е просто резултат от всеобща нервност, защото обезверените британци се нуждаят от знамение. Артър Махен, публицист, който отразява войната, твърди, че е измислил историята – само че малко на брой му имат вяра. Така че загадката остава.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР