Изгубеният град в Калахари През ноември 1885 Уилям Хънт (познат

...
Изгубеният град в Калахари През ноември 1885 Уилям Хънт (познат
Коментари Харесай

4 загадки от света, които все още нямат отговор

Изгубеният град в Калахари

През ноември 1885 Уилям Хънт (познат с псевдонима Джилермо Фарини) написа  за мистериозен  град, на който се натъкнал в пустинята Калахари. Той предава информацията на Berlin Geographical Society и на Royal Geographical Society of Great Britain. През 1886 той даже написа книга, в която разказва откритието си в елементи – мистериозни скални формирания, край които имало руини на античен град.

През идващите години са извършени няколко експедиции в търсене на изгубения град, само че лека-полека мистерията се превръщала в мит. Нито една от експедициите не довела до разкриване на каквито и да било доказателства.

През 2016 също е извършена експедиция и този път са открити скални формирания, които съвпадали с описанието на Хънт, само че към момента е неразбираемо дали те имат нещо общо с от дълго време загубен античен град.

Витите стълби в сватбения параклис „ Loretto ” в Санта Фе

В края на 1870-те години архитектът на параклиса в Санта Фе умира ненадейно малко преди постройката да е изцяло подготвена. Тогава строителите схващат, че няма планувано стълбище, което да води до таванското помещение, където щял да стои хорът. Стандартно стълбище нямало по какъв начин да бъде построено, тъй като параклисът бил прекомерно невисок и строителите не знаели какво да подхващат.

Монахините стартират да се молят на Св. Йосиф Обручник в продължение на 9 дни. Тогава се появява чудноват мъж, който им споделя, че ще може да построи стълбище, само че единствено в случай че му обезпечат цялостно успокоение и не го безпокоят, до момента в който не го приключи. Той щял да употребява само материалите, които носел със себе си. Мъжът работил в параклиса в продължение на 3 месеца, след което липсващ, също толкоз мистериозно, както се появил. Стълбището било извито, високо 6.7 метра и красиво, само че нямало нито гвоздеи, нито колона, която да поддържа тежестта. Монахините се съмнявали, че то ще може да устоя хората, които се изкачват по него, само че стълбището се оказало доста крепко.

По това време монахините вземат решение, че самият Св. Йосиф Обручник е построил стълбището и имат вяра, че се е случило знамение. Кой е бил мъжът, построил стълбището, към момента е тайнственост. Дали това е легенда, излъчена през годините или има още нещо в историята? Вероятно в никакъв случай няма да узнаем.

Мумиите от Сан Бернардо

Колумбийският град Сан Бернардо също крие своите секрети, които учените към момента не са разкрили. През 1957 гробището в града е наводнено, което принуждава служащите там да реалокират останките на друго място. Докато разкопават гробищата, те с учудване откриват, че доста от останките са изцяло непокътнати и няма никакви следи от разложение, въпреки да са били заровени преди доста време.

Един от служащите, Едуардо Сифуентес, осведоми управляващите и последвалото разравяне на телата разкрива, че те са мумифицирани по някакъв натурален, непонятен метод и че даже облеклата им са в доста положително положение. Съществуват няколко теории, опитващи се да обяснят мумифицирането, като това, че локалните са имали специфична диета или че повода е в надморската височина на региона. Но това не изяснява за какво и облеклата на заровените са се запазили толкоз добре и за какво Сан Бернардо е единственият град в региона, в който има мумифицирани тела.

Някои от мумиите са изложени в музей, който не е взел никакви ограничения за запазването им и все пак, те към момента не са разложени.

Ръкописът Сибиу

През 1961 е открит документ, наименуван Ръкописът Сибиу. Той се състои от 450 страници и е основан през 1500-те години. Съдържанието му обаче стъписва специалистите. В ръкописа са включени механически спецификации по отношение на артилерията, балистиката и най-интересното – многостепенните ракети.

Ръкописът в детайли разказва сполучливото изстрелване на ракета пред хиляди очевидци в град Сибиу през 1555 година. Авторът му – Конрад Хаас, е дал даже скици на ракетите, направени по негов дизайн. Хаас също разказва концепциите си за модерни галактически кораби, ракетно гориво и делта крила.

Как някой е писал за ракети и гориво стотици години преди астронавтите да стартират да ги употребяват в стратегии като Apollo, Gemini и Mercury към момента е мистерия.

 

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР