Изгряваща звезда в Руската комунистическа партия, за когото се смята,

...
Изгряваща звезда в Руската комунистическа партия, за когото се смята,
Коментари Харесай

Скандал с убит лос разклати новия голям съперник на Путин

Изгряваща звезда в Руската комунистическа партия, за който се счита, че е идващият опозиционен водач против Путин, е бил заловен при бракониерски отстрел на лос в случай. Твърди се, че има всички отличителни белези на режисура на Кремъл, оповестява „ Телеграф “.

66-годишният Валери Рашкин, народен представител, който е привлякъл нови млади и прогресивни последователи в партията, е бил заловен с натрупа на лос

Ловните управляващи оповестиха на съветски медии, че рейнджърите са се отправили към гората отвън град Саратов в четвъртък вечерта, с цел да реагират на известията за пукотевица, единствено с цел да открият Рашкин и други двама мъже с мъртвец на лос в колата им.

В колата са открити и секира и два ножа със следи от кръв, оповестиха управляващите.

Комунистическата партия споделя, че Рашкин, считан за евентуален правоприемник на партийния водач, е бил подмамен и случаят е провокирал спекулации, че Кремъл се пробва да овладее опасността от все по-непримирими комунисти.

През последните месеци все по-антипутинската секта в партията се трансформира в бодил в очите на Кремъл. Въпреки необятно съобщаваните изборни измами, комунистите демонстрираха най-хубавото си показване на районните избори тази година.

След като Алексей Навални е в пандиза и най-близките му съдружници избягаха в чужбина, комунистите, водени от Рашкин, корав последовател на Навални, оглавиха митингите против подправянето на гласовете на изборите през септември. Те намерено упрекнаха Владимир Путин в гонене на политическите му противници.

В това, което се твърди, че е доказателство за бракониерство, видео, оповестено от новинарската медия „ База “, демонстрира Рашкин, облечен в нещо, което може да са ловен облекла, като споделя, че ще заяви за намирането на мъртъв лос. Той наподобява объркан и приказва малко.

Но Рашкин по-късно сподели, че е бил на посетители при другари в провинцията, когато отишъл на разходка в гората и видял кола да се отдалечава.

„ Приближих се до това място и видях лоса – съвсем изцяло разфасован мъртвец на лос “, сподели той пред телевизионния канал RTVi и добави, че по-късно се върнал при приятелите си и им предложил да отидат и да занесат натрупа до полиция.

Той сподели, че сега, в който се доближили до региона, те били заобиколени от „ орда чиновници на ФСБ, полиция и горски “.

Държавната осведомителна организация ТАСС, която в началото заяви за случая, без да уточни името на Рашкин, твърдеше, че мъжът е пийнал.

Рашкин отхвърли обвиняванията, заявявайки, че е отказал да направи дихателен тест, опасявайки се, че резултатите могат да бъдат фалшифицирани.

Комунистическата партия съобщи в петък, че случаят, обявен за първи път от прокремълски обществени мрежи, има отличителните белези на клеветническа акция против известния народен представител.

По удивително съвпадане Рашкин беше арестуван в Саратовска област, съветският епицентър на изтезания в пандиза, акцентира „ Телеграф “.

Комунистите упорстваха за парламентарно следствие на приключването на видеозапис, в който са забъркани чиновници на пандиза в Саратов – предложение, което беше отхвърлено от прокремълската партия предходната седмица.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР