Изграждането на здравната информационна система ще бъде дадено на държавното

...
Изграждането на здравната информационна система ще бъде дадено на държавното
Коментари Харесай

Е-здравеопазването е дадено на “Информационно обслужване“

Изграждането на здравната осведомителна система ще бъде обещано на държавното сдружение “Информационно обслужване “. За задачата Министерството на здравеопазването ще подписа контракт с нея, а препоръчаният от IT сектора непринуден труд на експерти ще се реализира в границите на този контракт. Това изясни здравният министър Кирил Ананиев във вторник вечерта пред Българска национална телевизия.

“Ние прреценихме и ще сключим контракт с “Информационно обслужване”, като до края на ноември би трябвало да сме подготвени с елекронното досие, електронните рецепта и направлене, електронни регистри и системата за следене и разбор на медикаментите “, съобщи Ананиев. Той сподели, че са прекъснати към този момент подписаните контракти със спечелили поръчките на Министерство на здравеопазването софтуерни компании, като това е станало по взаимно единодушие.

От думите му не се разбра дали са прекъснати всички подписани контракти или единствено част от тях, нито какво ще се случи с финансирането на целия план по оперативна стратегия “Добро ръководство “.

Ананиев сподели, че по договорите има планувани неустоайки, само че не посочи какви. Той обаче съобщи, че и от страна на компаниите има несъблюдение на части от техническото задание.

Преди ден доброволци от IT бранша в България дадоха обещание да дарят на страната 15 000 човекочаса труд за доизграждането на системата гратис. Тогава Ананиев сподели, че реципрочно, държавната компания " Информационно обслужване " също ще подари 15 000 часа непринуден труд.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР