Изграждането на нова светофарна уредба в Сливен бе сред темите

...
Изграждането на нова светофарна уредба в Сливен бе сред темите
Коментари Харесай

Поставят светофарна уредба на възлово кръстовище в Сливен

Изграждането на нова светофарна уредба в Сливен бе измежду тематиките на провелото се съвещание на Общинската комисия по сигурност на придвижването по пътищата.

Светофарната уредба ще бъде сложена на кръстовището до ДКЦ – 2, което е измежду основните в града. Във връзка с това стартира изследване на трафика на колите, преминаващи през него. Предстои общината да разпореди планиране. Дейностите ще бъдат съгласувани с Областното пътно ръководство, защото обектът е на републикански път. Подобренията ще основат условия за безвредно прекосяване през кръстовището, което е с интензивна натовареност поради близостта с лечебни заведения, общинския пазар и се намира наоколо до главно учебно заведение.

Комисията реши, с цел да бъде обезпечен достъп до гробищния парк в кв. „ Речица “, да бъде инсталиран знак за възбрана на прекъсването и паркирането. Обсъдена бе концепцията на Сдружение „ Инър Уийл - Сливен “ за слагането на макети на детски фигури до някои от пешеходните пътеки в Сливен, по които минават огромни групи деца и възпитаници. Целта е да се заостри вниманието на водачите. Във връзка с това ще бъде поискано експертното мнение на Главния проектант за установяване на местата.

Върху общински пътища да не се построяват изкуствени неравности, реши още комисията. Представителите на пожарната, Спешна помощ, Министерство на вътрешните работи обявиха, че тези детайли затрудняват своевременното напредване на профилираните коли. Скоростта на придвижване ще бъде контролирана с пътни знаци. В секторите с нараснал риск ще има засилен полицейски надзор.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР