Изграждането на нова огромна секретна база от американските военни в

...
Изграждането на нова огромна секретна база от американските военни в
Коментари Харесай

Разкритие! Сателитни СНИМКИ показват каква огромна секретна база градят САЩ в Сирия

Изграждането на нова голяма секретна база от американските военни в Сирия евентуално значи, че те се готвят да останат и след освобождението на териториите, завзети от джихадисти. С оглед на приближаващата победа над терористичната формация „ Ислямска държава”, поражда въпросът каква ще бъде политиката на Съединени американски щати и президента Доналд Тръмп в района по-късно.

От една страна Вашингтон сподели твърда линия на държание, като американските сили даже смъкнаха сирийски бомбардировач, което докара до внезапно утежняване на връзките с Русия, главният съдружник на режима на Башар Асад, а Москва също строи нова военна база в Сирия.

От друга страна президентите Доналд Тръмп и Владимир Путин се споразумяха за договорка на срещата на Г-20 в Хамбург и Съединени американски щати отдръпнаха настояването си за събаряне на режима на Асад.

В играта взе участие и Иран, също сериозен районен конкурент на Вашингтон. Като Техеран пази ползите си в Сирия и с военни средства.

Сателитни изображения, закупени от немския вестник „ Билд” (Bild), представен от vesti.bg, демонстрират построяването на голяма база за американската войска с размер равностоен на 235 футболни стадиони, единствено на 27 км. от границата с Турция, покрай гр. Кобане.

Регионът е под контрола на сирийските кюрди, упреквани от Анкара за връзки с оповестената за терористична организация Работническа партия на Кюрдистан (ПКК).

Досега базата бе една от най-добре защитаваните секрети на Съединени американски щати. Както в Гугъл, по този начин и в Microsoft Bing и даже в съветската търсачка Yandex, сателитните изображения на района са остарели - отпреди започването на градежа. Само в мобилната версия на Maps има фотоси, които демонстрират строителни работи в ранен стадий.



Едва в края на юни американската телевизия CBS получи достъп до база, само че фотосите бяха лимитирани до няколко секунди. През юли на английската BBC беше позволено да снима оборудването от разстояние извън.

От сателитните изображения, направени през май и закупени от „ Билд” от доставчика TERRA Server, обаче се виждат ясно размерите и обособени елементи от базата, която включва казарми, писти и хангари за самолети.

От Пентагона разясниха за немския ежедневник, че оборудването е логистично, а пистата е за транспортни самолети C-130s и по-големият C-17s, дълъг 53 метра.

Диаметърът на хангарите обаче е единствено 30 метра, т.е. по-малък, само че задоволителен за разполагане на изтребители в тях.



Има и различен въпрос - дали построяването на военна база в непозната страна е законно от позиция на интернационалното право.
Правителството на Асад дефинира оборудването като „ нахлуване над суверенитета” на Сирия.

Така, на фона на военното наличие на Русия и Иран в съседство, е значимо и до каква степен Съединени американски щати са склонни да защитят новата си база с военни средства, в случай че е належащо.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР