Изграждането на нов граничен контролно-пропускателен пункт между България и Северна

...
Изграждането на нов граничен контролно-пропускателен пункт между България и Северна
Коментари Харесай

Планира се нов граничен пункт със Северна Македония

Изграждането на нов граничен контролно-пропускателен пункт сред България и Северна Македония или разширение на действителен, както и стимулиране на дребните и междинни предприятия в пограничните общини. Около този приоритет са се обединили зам.-регионалният министър Деница Савова и сътрудника ѝ Димитър Ванчов от македонското министерство на локалното самоуправление по време на първо съвещание на Съвместната работна група за създаване на ИНТЕРРЕГ програмата за трансгранично съдействие в интервала 2021 - 2027 година Тя се е състояла в районното министерство в София, оповестиха от ведомството в сряда.

С финансиране по програмата се планува или построяването на граничния пункт " Клепало ", при Струмяни, или разширението на граничния пункт " Логодаж " сред Станке Лисичково и Делчево. Коя мярка ще бъде подкрепена ще стане ясно от социално-икономически разбор, който се изготвя сега, допълват от министерството.

По време на съвещанието на работната група е станало ясно още, че се вкарват новости по програмата, като понижаване на административната тежест със редуциране на равнищата за надзор, периоди за утвърждение на планове, контроли при осъществяването на плановете и други Ще бъде основан специфичен Фонд за дребни планове за поддръжка на бизнесмените за образование, възстановяване на индустриалния потенциал и други

Очаква до една година програмата да бъде утвърдена. Още не са ясни средствата по програмата, крайната ѝ финансовата рамка следва да се гласоподава от Европейския парламент.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР