Изграждането на необходимата газова и електроенергийна инфраструктура е от решаващо

...
Изграждането на необходимата газова и електроенергийна инфраструктура е от решаващо
Коментари Харесай

Развитието на енергийната инфраструктура обсъдиха министър Петкова и УС на строителната камара


Изграждането на нужната газова и електроенергийна инфраструктура е от решаващо значение за развиването на бранша. Разчитам на градивния разговор и на експертизата на Камарата на строителите в България, с цел да продължим взаимната си работа при реализацията на основни енергийни планове. Това съобщи министърът на енергетиката Теменужка Петкова по време на среща с управителния съвет на Камарата на строителите в България. Представителите на строителни компании увериха министър Петкова, че поддържат напъните за поддържане стабилността на енергийния бранш и довеждане докрай на неговата инфраструктура.

Министър Петкова срещна представителите на браншовата организация с някои от водещите инфраструктурни планове в газовия и електроенергийния бранш, измежду които интерконекторите с Гърция и Сърбия, планът за европейски газоразпределеителен център Балкан, плановете за създаване на далекопроводи на Електроенергийния систематичен оператор, рехабилитацията на ПАВЕЦ „ Чаира “ и язовир „ Яденица “ и други. Петкова срещна представителите на Камарата на строителите в България и с дейностите по рехабилитация на наличната техника в Мини Марица-изток и Топлоелектрическа централа Марица-изток 2.

По време на срещата бяха разисквани проблемите, свързани с намирането на квалифицирана работна ръка, усъвършенстване провеждането на публични поръчки и други.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР