Изграждането на култура, която подкрепя и насърчава предприемаческото мислене, е

...
Изграждането на култура, която подкрепя и насърчава предприемаческото мислене, е
Коментари Харесай

Фразите, които всеки предприемач трябва да изтрие от речника си

Изграждането на просвета, която поддържа и предизвиква предприемаческото мислене, е жизненоважно в днешната световна стопанска система. Идеята за intrapreneurship (създаването на предприемаческа настройка в една компания) набира все по-голяма известност. Хората желаят да са част от нещо по-голямо от самите себе си, а бизнесите, които основават чувство за принадлежност, стават все по-предпочитани работни места.

Компаниите, които търсят решения на проблемите, хрумвания за разгръщане и процеси за рационализиране вътре в себе си, карат чиновниците да се усещат като неделима част от организацията и сполучливо притеглят и задържат топ гении. Онези, на които не им пука, вървят по стъпките на динозаврите.

Работниците стават все по-мобилни. Представителите на и Z въобще не се опасяват да напущат и да търсят друга работа, когато се усещат неоценени. За тези групи е извънредно значимо да получават противоположна връзка и заръки – те одобряват нещата персонално и всяка дума е от голяма важност.

Ако желаете да задържите качествените си чиновници, да притегляте гении и да култивирате предприемаческо мислене в компанията си, изтрийте от речника си следните три изречения:

„ Придържай се към работата си. Това не влиза в длъжностната ти характерност. ”

Искате ли да накарате собствен зависещ да се усеща ненужен оттатък директните му отговорности? Тази фраза убива атрактивността на всяка организация и лишава мотивацията на чиновниците да раждат хрумвания оттатък персоналните си отговорности. Изпращате обръщение, че мислите и мненията на вашия зависещ нямат никаква стойност за компанията и че единственото значимо е той да е придържа към своите задания.

Вместо това задавайте въпроси.

" Как мислиш, че се вписва тази концепция в актуалните ти отговорности? "

" Как смяташ, че тази концепция ще разшири отговорностите ти? "

" Как мислиш, че организацията ще завоюва от тази концепция? "

Задавайки въпроси, ще подтикнете служителя си самичък да направи връзките. Освен това ще му дадете опция да ви изясни своята визия и по какъв начин тя може да способства за цялостната задача на организацията. По-този метод ще ви е по-лесно дейно да делегирате отговорностите, с цел да могат подчинените ви да развият уменията си, и да повишите съдействието сред членовете на екипа.

„ Нямаме ресурсите. ”

Мениджърите нормално употребяват тази фраза, без да си дават сметка за последствията. Когато я изречете пред собствен чиновник, вие изпращате посланието, че концепцията му не си коства и че неговият принос не е задоволително добър, с цел да бъде премислен. Мениджърите, които желаят да покачат на личния състав си, намират запаси, които да „ налеят ” в обещаващите и преданите си фрагменти, или предизвикват последните сами да набират тези запаси. Освен това знаят, че творчеството разцъфва в лицето на рестриктивните мерки, и трансформират отрицателния отговор в стимулираща мисленето конкуренция.        

Вместо да кажете „ Нямаме ресурсите ”, поставете предизвикателство.

„ Не разполагам с ресурсите, с цел да одобря това предложение през днешния ден. Защо не го обмислим след няколко дни, до момента в който подредим целите си и намерим метод да осъществяваме концепцията ти? ”

„ Предложението ти ми харесва и желая да помисля по какъв начин би могло да се впише по-добре в цялостната тактика на компанията. Измисли няколко метода за неговата интеграция в нашия сегашен действен проект и ще се срещнем на следващия ден, с цел да го обсъдим. ”

Тези други възможности изпращат посланието, че цените хрумването и че желаете да разберете по какъв начин то би могло да влезе в приложимост. Освен това насърчавате подчинените си да влагат повече време в концепциите си, което прави организацията и вашето водачество доста по-привлекателни.

„ Тук не вършим нещата по този метод. ”

Искате ли ваш зависещ да се почувства като че ли е на необитаем остров, а не част от екипа? Използвайте тази фраза. Казвайки му, че не знае по какъв начин се работи във вашата компания, изпращате следните две отрицателни послания - че не познава организацията и че външните хрумвания, гледни точки и нововъведения не са добре пристигнали. Това, че всяка компания има правила и политики, не значи, че те в никакъв случай не би трябвало да бъдат преразглеждани. Може би това са подобаващите миг и място да извършите този самоанализ.

Вместо това насърчавайте интеграцията.

„ В предишното сме подхождали към тази концепция от XYZ вероятност. И въпреки всичко считам, че предлагането ти е обещаващо. Нека забележим по какъв начин бихме могли да го интегрираме в съществуващите си интервенции, с цел да развием цялата организация. ”

„ Предния път, когато се опитахме да въведем тази смяна, нещата не се получиха, само че в този момент разполагаме с нови хора и нови артикули на пазара. Организирай заседание, на което да участват и сътрудниците ти, и да забележим по какъв начин мислиш, че бихме могли да подходим към този развой по друг метод. Нямам самообладание да чуя какво си разкрил. ”

Можете също по този начин да предизвиквате членовете на екипа си да мислят за тези способи на интеграция и да оферират вероятни решения за разискване.

Инвестирайте в личния състав си. Създайте среда, в която концепциите са добре пристигнали. Общувайте и осигурявайте противоположна връзка по този начин, че да насърчавате екипната работа, вместо метафорично да затръшвате вратата. Помнете, че като водач триумфът на екипа ви е и ваш триумф. Изградете просвета на предприемаческо мислене и се радвайте на резултатите.

...............

Джил Шийфелбайн , професионален оратор и специалист по бизнес връзка, за
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР