Изграждането на инфраструктурните обекти в египетската атомна електроцентрала (АЕЦ) Ел

...
Изграждането на инфраструктурните обекти в египетската атомна електроцентрала (АЕЦ) Ел
Коментари Харесай

Изграждането на инфраструктурата в египетската АЕЦ „Ел Дабаа“ ще приключи през 2024 г.

Изграждането на инфраструктурните обекти в египетската атомна електроцентрала (АЕЦ) " Ел Дабаа ", която се строи на брега на Средиземно море в съдействие с съветската  корпорация " Росатом ", ще завърши през 2024 г ., съобщи Амгед ал Вакил, началник на египетското ръководство на атомните електроцентрали, съобщи ТАСС.

" През тази година в АЕЦ " Ел Дабаа " ще продължат редом строителните и монтажните работи на четири енергоблока и ще бъде приключено образуването на инфраструктурата на централата, в това число пътища, електрически и други мрежи ", сподели Ал Вакил, представен от списание " Ал Мусавар ". 

В петък Дмитрий Песков, представителят на съветския президент, съобщи, че Владимир Путин се готви да взе участие в гала по изливането на първия бетон в основите на четвърти блок на АЕЦ " Ел Дабаа " в Египет. Това събитие е планувано да се случи на 23 януари.     " Ел Дабаа " е първата АЕЦ в Египет, която се строи от " Росатом " в провинция Матрух на средиземноморското крайбрежие на към 300 км северозападно от Кайро. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР