Изграждането на Единната система за туристическа информация, която ще свърже

...
Изграждането на Единната система за туристическа информация, която ще свърже
Коментари Харесай

От Нова година хотелите в пряка връзка с НАП и МВР

Изграждането на Единната система за туристическа информация, която ще свърже в едно компютрите на хотелите с Национална агенция за приходите и данъчните, върви в период и най-вероятно ще проработи от декември или от януари следващата година. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова след среща с сектора за отчитане на резултатите от летния сезон.

Всяка седмица правим мониторинг на работата по контракта с компанията, която построява ЕСТИ и нещата вървят в период. Тестването евентуално ще е през декември или януари, сподели Ангелкова. Целта на системата е приходите от нощувки да се регистрират тъкмо.

В момента туристическото министерство построява и система за лицево различаване, която ще служи на туристическия отрасъл при доста административни действия: изваждане на позволения за действия, категоризация на заведения и места за настаняване, издаване на лицензи за туроператорска активност и други Системата ще бъде демонстрирана скоро.

През цялото лято има подадени единствено 2 публични тъжби против звук в български хотели, заяви Ангелкова. След края на дейния летен сезон министерството е пратило над 800 писма до хотели по българското Черноморие, в които им е задало въпрос какъв брой и какви тъжби са получени през сезона. 400 са върнатите отговори и измежду тях има единствено 2 тъжби против шума, сподели Ангелкова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР