Изграждането на автомагистрала Русе - Велико Търново започва утре на

...
Изграждането на автомагистрала Русе - Велико Търново започва утре на
Коментари Харесай

Започва изграждането на АМ Русе - Велико Търново

Изграждането на автомагистрала " Русе - Велико Търново " стартира на следващия ден на 3 декември 2023 година На символичната първа копка на обекта от страна на държавното управление ще участват министър-председателят учен Николай Денков, министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков и заместник-министърът на превоза и известията Димитър Недялков, оповестиха от Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ).

На събитието ще участват още зам.-председателят на Народното събрание Росица Кирова, членът на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " инж. Десислава Паунова, регионалните шефове на Русе и Велико Търново – Данаил Ковачев и Ивайло Здравков, народни представители, кметове от района, представители на строителя и надзора.

Припомняме, че автомагистралата " Русе - Велико Търново " ще стартира от Русе и ще доближава до град Дебелец, където трафикът се разделя в посока проход " Шипка " и Прохода на Републиката. Трасето е с автомагистрален габарит с две дейни и една спешна лента за придвижване в посока, междинна разграничителна линия и банкети. Предвидени са нужните пътни възли и връзки, с цел да може жителите от обособените обитаеми места да имат бърз и комфортен достъп до трасето на аутобана.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР