Изграденият до този момент блок в Украйна е за друг

...
Изграденият до този момент блок в Украйна е за друг
Коментари Харесай

Експертът Янко Янев от Виена: Грешка е да дадем реакторите на Бе...

" Изграденият до този миг блок в Украйна е за различен реактор. Той е конструиран друго. За да се построи този реактор в Украйна, би трябвало да се унищожи всичко издигнато там дотогава и да се построи отначало площадка като тази на Белене ", сподели още специалистът.

Продажбата на оборудването за АЕЦ " Белене " на Украйна би било неточност и ще разбие българската нуклеарна енергетика. По думите му, животът на АЕЦ " Козлодуй " изтича в случай че не бъде продължен след 2027 и 2029 година. Тогава е допустимо да ни трябват елементи за реакторите.

" Хайде, да решим първо един единствен въпрос, човек продава нещо, което не му е нужно, къде е отчетът който демонстрира, че оборудването не е нужно на България. Какви са вариантите, какво ще завоюва България- нищо няма да завоюва от тази история. Необходима ли е тази продажба, това е разрушение на българската нуклеарно енергетична стратегия, това е цялостно демонтиране на бъдещето на българската нуклеарна енергетика ", изясни Янев.

По думите му АЕЦ " Белене " е единственият напреднал план в Европа, който е подготвен за строителство. Янев изясни също по този начин, че Украйна мъчно може да употребява нашите реактори без да направи съществени вложения.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР