Изградените три клетки към Депото за твърди битови отпадъци на

...
Изградените три клетки към Депото за твърди битови отпадъци на
Коментари Харесай

Започва изграждането на нова клетка към депото за битови отпадъци на Петрич

Изградените три кафези към Депото за твърди битови боклуци на община Петрич към този момент са с привършен потенциал.
Това оповестиха от пресцентъра на община Петрич.
„ Това слага по угрозата на рецесия с боклука цялата община Петрич – града и всички обитаеми места. Ние, като локална власт, следваше да реагираме навреме, с цел да не допуснем това”, сподели кметът Димитър Бъчков.
Градоначалникът изясни, че към този момент е реалност договорът сред Община Петрич и ПУДООС за безплатно финансиране. Фирмата, спечелила публичната поръчка за създаване на Клетка 4, е Обединение „ ДМ Строй” гр. Хасково при стойност 1 146 66,04 лева
Срокът за осъществяване на обекта е 180 дни.
„ Това на практика значи, че Петрич няма да бъде в плен на рецесия, що се отнася до събиране и депониране на битовите боклуци. В сходни спешни моменти, към този момент изпаднаха редица български общини”, разгласи кметът. Експлоатацията на клетка 4 ще прави компания „ Тео Морис”2001.
От Община Петрич напомнят, че е утвърдено финансиране от към 10 млн лева, които са за Компостиращата апаратура и апаратура за предварителна обработка на боклуци. Внедряването на същите ще понижи размера на депонираните боклуци, а при построяването на новата Клетка 4 към депото и при съществуването на тези съоръжения, животът на същата ще бъде продължен до 25 години.
„ Така считам сложно,че решаваме в дълготраен проект един значим проблем за община Петрич, още преди същият да се е усетил от населението”, заключи кметът Димитър Бръчков.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР