Изготвиха проект за обособяване на алтернативно трасе за движение, чрез

...
Изготвиха проект за обособяване на алтернативно трасе за движение, чрез
Коментари Харесай

Обмисля се алтернативно трасе, което да облекчи трафика от „Люлин“


Изготвиха план за отделяне на различно трасе за придвижване, посредством което да се облекчи трафикът към поради ремонта на тунела. Планът е по самодейност на ръководителя на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев.

Благодарение на него жителите на квартала биха стигали доста по-бързо до центъра на София.

Снимка: БГНЕС


Обходното трасе стартира от кръстовището на бул. „ Царица Йоанна “ и бул. „ Петър Дертлиев “, посредством ляв завой по бул. „ Петър Дертлиев “, посока бул. „ Сливница “. Продължава през кръстовището на „ Орион “ и към бул. „ Сливница “, посока центъра, до ул. „ Опълченска “.

По цялата дължина на трасето се планува да се вкара зелена вълна на светофарните уредби. По този метод хората ще стигат по-бързо по трасето, като оптималното планувано време за пътешестване е до 10 минути.

Снимка: БГНЕС


„ Наред с това обособяваме и нова трета лента на бул. „ Сливница “ в сектора от ул. „ Русе “ до бул. „ Константин Величков “. С тези няколко ограничения се надяваме фрапантно да улесним напредването в града “, изясни Георги Георгиев.

Въпросното трасе стартира от „ входящата точка “ към, а точно кръстовището на бул. “Царица Йоанна “ и бул. “Д-р Петър Дертлиев “, като същото продължава по бул. “Д-р Петър Дертлиев “ и през бул. “Сливница “, като в границите на трасето ще бъдат осъществени, следните промени, за възстановяване на придвижването:

Снимка: БГНЕС


- Промяна в организацията на придвижване на кръстовището на бул. “Царица Йоанна “ и бул. “Д-р Петър Дертлиев “, като се обособят две ленти за ляв завой от бул. “Царица Йоанна “ към бул. “Д -р Петър Дертлиев “ в посока център.

- Промяна в режима на работа на светофарната уредба на кръстовището на бул. “Царица Йоанна “ и бул. “Д-р Петър Дертлиев “.

- Промяна в работата на светофарната уредба на бул. “Сливница “ и ул. “Адам Мицкевич “;

Снимка: БГНЕС


- Осигуряване на зелена вълна по бул. “Сливница “ в сектора от бул. “Д-р Петър Дертлиев “ до бул. “Мария Луиза “;

- Обособяване на три ленти за придвижване по бул. “Сливница “ в посока център в сектора от ул. “Русе “ до кръстовището с бул. “Константин Величков “ – по този метод ще се усили с 20% пропускателната дарба на кръстовището на бул. “Сливница “ и бул. “Константин Величков “ в посока център.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР