Изглежда обаче никой в компанията не желае да чуе.Сюзан Брадли,

...
Изглежда обаче никой в компанията не желае да чуе.Сюзан Брадли,
Коментари Харесай

Експерт препоръча на Microsoft да променят цикъла на обновяване на Windows

Изглежда обаче никой в компанията не желае да чуе.
Сюзан Брадли, IT специалист и награждавана 18 пъти за Microsoft MVP, е отправила публично предложение към Microsoft за смяна в доставянето на огромни промени в Windows 10 и Office. Става дума за обновленията, носещи нови функционалности и характерности, както и за елементарните обновления по сигурността.

Брадли, която е модератор на Patchmanagement.org, интервюира повече от хиляда IT експерти и 862 потребителя на Windows 10. Именно на тези изявленията и личния си опит тя базира и предлагането си. Въпросното изследване е извършено преди последния случай с обновяване за програмен продукт на компанията – тези с.NET Framework.

Именно след проблемите от предишния месец, Брадли написа отворено писмо до Microsoft, оповестено в Computerworld. Отговорът или по-точно неналичието на формален подобен, я разочаровал. Писмото било адресирано персонално към Сатя Надела, Карлос Пикото и Скот Гътри. Отговор от мениджмънта обаче не последвал, а пристигнал подобен от профилираната поддръжка, които разкрили тематика в една от подсекциите на уеб страницата на Microsoft, по този начин като че ли става дума за самостоятелен проблем. По-късно на нея ѝ бил пояснен процеса по възобновяване и ѝ било предложено да употребява формалната поддръжка. Брадли, която е също така и специалист в региона на механизмите по възобновяване, обяснила, че още преди три месеца употребила един от тези канали и по тази причина в този момент е написала писмото.

Единственият, който обърнал по-специално внимание на писмото ѝ бил някогашният началник на Windows Стивън Синовски. Ветеранът в Microsoft показал точно юлският Patch Tuesday, който предизвикал проблеми на личната му система и той трябвало да направи цялостно възобновяване на системата си.

Самата Брадли споделя, че знае за недоволството във връзка с въпроса измежду представители на бизнеса, а също тъй че заобикаля да поучава някои от клиентите си да обновяват постоянно системите си, в случай че не са сигурни, че могат да се оправят при положение на възможни проблеми. „Защо би трябвало да вършат нещата толкоз сложни за предприятията“, пита тя в радио ток-шоу. Брадли споделя, че доста компании са принудени да се преценяват със защитни стандарти и процедури и няма по какъв начин да не постановат или забавят обновленията. Това, което я тормози също по този начин е, че връзката сред екипите по сигурността към Microsoft и MVP специалистите не е същото като преди. Освен това, тя отбелязва, че е почнала да вижда появяването на неточности в описанията, съпътстващи бюлетините, които идват с пачовете. Брадли показва мнение, че съгласно нея като че ли ъпдейтите не биват тествани преди да се пуснат.

Когато нейни клиенти имат проблеми тя би трябвало да пита коя версия на Windows 10 употребяват, изяснява тя, представена от Redmondmag, защото понастоящем Microsoft поддържат четири публични версии на Windows 10. „Повече от ясно е, че фактът, че го има този проблем с несъответстващи обновления основава проблеми на инфраструктурата на Microsoft“, декларира Брадли, съгласно която е допустимо тези проблеми да засягат и Microsoft Azure. „Не може да караме хората да чакат по 30 дни, за конфигурират пачовете“, заключава тя.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР