Изглежда Европейският съюз постигна съгласие по предложението за въвеждане на

...
Изглежда Европейският съюз постигна съгласие по предложението за въвеждане на
Коментари Харесай

Евросредства само срещу върховенство на закона

Изглежда Европейският съюз реализира единодушие по предлагането за въвеждане на правилото евросредства единствено против господство на закона. Европейската комисия към този момент е на последваща фаза в дебатите. Брюксел мисли по какъв начин да се взема решението за прекъсване на фондовете на страните извършители.

Еврокомисарят по бюджета Гюнтер Йотингер предлага отсега нататък прекъсването на европейските фондове за страна от Европейски Съюз, в която върховенството на закона е под опасност, да бъде предприемано не с единогласие, а с квалифицирано болшинство. Йотингер означи, че в случай че това предложение се одобри, "малцинства няма да могат да блокират " желание за прекъсване на средствата от Европейски Съюз за дадена страна.

Еврокомисарят посочи, че има "широко болшинство " за въвеждането на решения в тази област без единогласие. Българска телеграфна агенция коментира, че по общностните правила "квалифицирано болшинство " за приемането на решение в Съвета на Европейски Съюз се реализира с гласовете на 55 на 100 от страните, представляващи 65 на 100 от популацията на съюза.

Гюнтер Йотингер бе хазаин на конференцията "Бюджетът на Европейски Съюз за бъдещето - Пътят напред ". Това е четвъртото издание на годишната конференция на Европейската комисия за бюджета на Европейски Съюз. Събитието се организира след публикуването на предлагането на Комисията за дълготрайния бюджет на Европейски Съюз след 2020 година. Целта му бе да събере спомагателна информация и да се продължи дебата по отношение на стратегическите решения и политическите решения, които оформят съвременен, обективен и уравновесен бюджет на Европейски Съюз за бъдещето, оповестиха от Европейска комисия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР