Последните минути от срещата на Европейската централна банка показват нарастващ

...
Последните минути от срещата на Европейската централна банка показват нарастващ
Коментари Харесай

ЕЦБ сигнализира за „правдоподобно“ намаление на лихвените проценти през юни, тъй като европейските акции достигнаха рекордни нива

Последните минути от срещата на Европейската централна банка демонстрират възходящ късмет за облекчение на паричната политика през юни. Докато болшинството поддържа запазването на сегашните ставки, няколко членове към този момент се застъпиха за незабавни съкращения през април.

Отчетите за паричната политика от последното съвещание на Европейската централна банка през април демонстрират, че Управителният съвет намира за „ правдоподобно “ да стартира облекчение на рестриктивните мерки на паричната политика на идното съвещание през юни.

Протоколите от съвещанието през април подчертаха, че пазарите дейно са усвоили връзките на ЕЦБ, с обща подготвеност за евентуално понижаване на лихвените проценти през юни, в случай че входящите данни поддържат настоящите стопански прогнози.

Широкият консенсус измежду членовете акцентира предпазливостта на изчакване до идната среща по паричната политика. Това би разрешило на Съвета да оцени спомагателни доказателства и да засил...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР