Изглежда дойде краят за експериментът на Google в „преборването“ на

...
Изглежда дойде краят за експериментът на Google в „преборването“ на
Коментари Харесай

Закриват Google+ след рекордно изтичане на потребителски данни

Изглежда пристигна краят за опитът на Гугъл в „преборването“ на Фейсбук
7 години. Толкова лиши на Гугъл да се опита да стартира опция на Фейсбук и да се откаже публично от нея. Конкретната причина е бъг в системата, разрешил разкриването на персонални данни на повече от 500 милиона акаунта.

За него признаха от компанията в собствен блог пост. Като допълнение в изказване пред американски медии представител на Alphabet съобщи, че:
„ Сериозните провокации в основаването и сполучливото ръководство на потребителите, както и ниският интерес са повода за предприемането на този ход“
Анализаторите разясняват, че течът на информация не е самичък по себе си мотив за прекъсване на сходен план. Оказва се обаче, че ползата в действителност е бил доста невисок. 90% от потребителските сесии в обществената мрежа на Гугъл е бил  за по-малко от 5 секунди.

Всъщност Гугъл са имали този проблем в продължение на години (според Wall Street Journal).  Дължи се на минус в платформата, която е разрешавала достъп от външни разработчици до частните профили сред 2015-а и 2018-а.

След като от компанията научили, в началото предпочели да не разгласяват, с цел да не си навлекат спомагателни проблеми. Най-вече тъй като е ставало въпрос за теч единствено на информацията за име на потребителя и е-поща в Gmail, специалност, пол и възрастта на потребителя.
Скрито оповестено наличие, известия, телефони номера и друга сензитивна информация не е била наранена, безапелационни са от Гугъл.
И макар че краткотрайно им е икономисало абсурда, сходно на Фейсбук и Cambridge Analytica единствено можем да предположим, че това прикриване занапред ще докара до последствия за компанията, чиито акции към този момент поевтиняха с над 2%.

Припомняме, че съгласно новите регламенти за персоналните данни в Европейски Съюз интернет фирмите би трябвало в период до 72 часа да уведомят управляващите за сходен теч, в случай че не е несъмнено, че потребителите не са в риск, на което евентуално ще се базират от американския колос.

Платформата няма да спре да работи мигновено – тя ще бъде затваряна в продължение на 10 месеца – до август, като в същото време хората ще могат да изтеглят нужното наличие, което са създавали по време на действието на Google+
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР