Изглежда, че президентските избори в Колумбия ще се решат на

...
Изглежда, че президентските избори в Колумбия ще се решат на
Коментари Харесай

Вероятен балотаж решава президентските избори в Колумбия

Изглежда, че президентските избори в Колумбия ще се решат на балотаж, защото водещият на първи тур Густаво Петро не доближава до 50% , нужни за победа, заяви " Блумбърг ".

При към 54% преброени гласове Петро , някогашен партизанин и кмет на Богота, има 41 %.

Считаният за новобранец магнат Родолфо Ернандес, който организира акция за битка с корупцията, е втори с 28%, до момента в който консервативният политик Федерико Гутиерес има 24 %.

Балотажът ще се организира на 19 юни, като спечелилият ще встъпи в служба на 7 август.
 В Колумбия през днешния ден се организират президентски избори
В Колумбия през днешния ден се организират президентски избори

Изборите се създават на фона на сериозното политическо напрежение

Припомняме, че първият тур на президентските избори се организира в неделя.

Около 39 млн. гласоподаватели имаха право на глас на тези избори. Те можеха да гласоподават в 12 хиляди изборни секции за шестима разнообразни претенденти, един от които ще стане правоприемник на настоящия президент реакционер Иван Дуке, който не може да се кандидатира още веднъж.

Изборите се създават на фона на сериозното политическо напрежение, настъпило след четири години ръководство на Дуке, белязани от липса на съществени промени, от коронавирусната пандемия, от мощната криза, от всеобщите демонстрации в градовете и от насилието на въоръжени групировки в селските региони.

" Паро " (стачката) от пролетта на 2021 година, грубо потушена от полицията, разкри степента на отчаяние, изключително измежду младежите, пред лицето на бедността, неравенството и корупцията, ендемично зло за страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР