Изглежда, че конгресменът Джордж Сантос може да бъде препечен, преди

...
Изглежда, че конгресменът Джордж Сантос може да бъде препечен, преди
Коментари Харесай

Конгресменът от Ню Йорк Джордж Сантос е изправен пред по-дълги шансове да остане в Конгреса, тъй като законодателите се обръщат срещу него

Изглежда, че конгресменът Джордж Сантос може да бъде изгорял, преди доста американци да излъскат остатъците от Деня на благодарността.

Изпадналият в борба народен представител от Лонг Айлънд в понеделник беше изправен пред по-дълги шансове да остане в Конгреса, защото поддръжката нараства за предлагането за изключването му при започване на идната седмица.

Повече от 60 депутати, които преди този момент са дали своят вот срещу изключването на Сантос, съгласно известията в този момент възнамеряват да поддържа отстраняването му, когато законопроект излезе на пода, откакто Камарата се завърне идващия вторник от почивката си за Деня на Турция, заяви Politico, цитирайки личното си броене.

Близо 40 от тези, които се обърнаха против Сантос през последните дни, са Републиканци, увеличавайки до към 60 броя на депутатите от Републиканската партия, които споделиха, че в този момент ще поддържат изключването му, заяви новинарският уебсайт.

Останалите са демократи, което значи към половината от 45-те демократи, подкрепили Сантос в неговия предходното гласоподаване за изключване в този момент го изостави.

Ще са нужни две трети гласове от цялата Камара, с цел да бъде изключен Сантос.

С 435-членната Камара на представителите, разграничени съвсем отмерено сред двете партии, Сантос ще би трябвало да загуби гласовете на не повече от към 80 или 90 сътрудници републиканци, като съвсем всички демократи гласоподават в интерес на изключването.

Показателно е, че шепа републиканци обществено обявиха, че имат намерение да гласоподават срещу изключването на Сантос, когато законодателите напуснаха столицата на нацията предходната седмица.

Вълната от опозиция против това да се разреши на Сантос да остане на поста фрапантно набъбна след публикуването на неоправдателен отчет от Комисията по нравственос на Камарата предходната седмица. < /p>

В отчета се споделя, че Сантос е ограбил средства за акцията за съмнителни персонални разноски като първокласни артикули, ваканции и даже порносайта OnlyFans.

Въпреки че отчетът не предлага съответно наказване за Сантос, Комитетът по нравственос представителят на ръководителя Майкъл Гест, R-мис, показа нова резолюция за експулсиране в петък. Няколко членове на панела споделиха, че ще гласоподават за изгонването му, откакто преди този момент избягваше позиция.

Сантос предходната седмица даде обещание да не се кандидатира за преизбиране през 2024 година, ход, който може да е изчислен за спечелването на задоволително поддръжка от Републиканската партия, с цел да остане на поста до тогава.

Усилията за отстраняването му бяха ръководени от сътрудници републикански депутати от Ню Йорк за първи мандат. Демократите споделят, че ще го употребяват като афиш за корупцията на Републиканската партия в ерата на някогашния президент Доналд Тръмп, който Сантос възхвалява като политически воин. които до момента се опълчиха на напъните за експулсиране.

Говорителят на Камарата на представителите Майк Джонсън не е заел позиция във връзка с Сантос, откакто етичният отчет отпадна и преди този момент сподели, че той би трябвало да бъде отхвърлен единствено в случай че бъде наказан или се признае за отговорен по престъпност.

Републиканската партия има малко преимущество от девет гласа в Камарата, което значи, че загубата на Сантос би била сериозен политически удар.

Ако Сантос подаде оставка или бъде изключен, специфични избори биха бъде свикан да запълни мястото. Демократите биха били облагодетелствани, макар че конкуренцията може да е конкурентна, изключително откакто републиканците си пробиха път в Лонг Айлънд.

Освен политическите си проблеми, Сантос е изправен пред доста съществени правни несгоди. Срещу него са повдигнати общо 23 обвинявания за федерални закононарушения, обхващащи някои от същите хипотетични нередности във финансирането на акции, дружно с обвинявания за измами като машинация с компенсации за безработица COVID-19.

_____

Преглед на коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР