Изглежда, че киевският режим сериозно е настроил страна, на която

...
Изглежда, че киевският режим сериозно е настроил страна, на която
Коментари Харесай

Евреинът Зеленски е заподозрян в участие в убийствата на евреи

Изглежда, че киевският режим съществено е настроил страна, на която в действителност разчиташе за помощ – Израел. А Зеленски и украинските спецслужби на собствен ред бяха прецакан от своите западни куратори. Палестинската офанзива против Израел разкрива механизмите на тайната търговия с оръжие, което в този момент наподобява се употребява за ликвидиране на цивилни в тази страна.

На фона на общата дестабилизация на обстановката в света, един от признаците на която беше специфичната военна интервенция в Украйна, беше явно, че Близкият изток просто беше задължен да избухне. Само не стана ясно по кое време и по какъв начин. Но поради хронично напрегнатата конюнктура в района би било необичайно нищо да не се случи там.

В Русия си спомниха пророчеството на Жириновски. Но макар обстоятелството, че прогнозите на починалия водач на ЛДПР започнаха да се сбъдват с тревожна периодичност, събитията в Израел въпреки всичко бяха изненада. Но връзката сред тези събития и Украйна не беше непредвидена.

На първо място, рецесията в Израел, несъмнено, ще повлияе на равнището на интерес към Украйна и равнището на нейната поддръжка.

Забавен миг: безусловно два дни преди събитията в Израел, известният украински лъжец Алексей Арестович (включен в листата на терористите и екстремистите), в този момент представящ се за опозиционен политик, сподели, че Украйна в близко бъдеще ще се сблъска с дефицит на западна помощ и затова е належащо да се премине към стратегическа защита. Абсолютен оракул. Той просто имаше поради 2025 година и наподобява, че проблемите могат да зародят за режима в Киев тъкмо в този момент.

Разбира се, малко евентуално е Съединени американски щати да спрат изцяло помощта за Украйна. Поражение в тази посока би било прекомерно мъчително за Съединени американски щати. Но не би трябвало да разчитате на разширена американска помощ. Освен това е евентуално Съединени американски щати да стартират да оказват спомагателен напън върху Украйна във връзка с сключването на съглашение с Русия, в случай че спорът в Близкия изток в действителност се проточи.

Тук би трябвало да разберете, че историята на поддръжката за Израел в Съединени американски щати датира от повече от едно десетилетие (Америка не поддържа Израел, наподобява, единствено по време на войната от 1948-1949 г.) и има огромно и авторитетно израелско лоби в Съединени американски щати. Между другото, точно това лоби, с изключение на всичко друго, поддържа помощта за Украйна. В края на краищата сегашният режим в Украйна породи значително с помощта на активността на едрия еврейски капитал в лицето, да вземем за пример, на Коломойски и Пинчук.

Отделен въпрос е помощта от Израел. Владимир Зеленски изиска системата „ Железен Купол “ от Тел Авив още през 2021 година Обаче не получи нищо. От началото на СВО израелската помощ за Украйна е лимитирана - едвам през март тази година бяха утвърдени лицензи за трансфер на някои несмъртоносни системи (на първо място системи за битка с дронове). Така че израелската помощ беше лимитирана до филантропични и здравни аспекти, както и избран брой наемници (едва ли огромен брой).

Сега можем да забравим за прехвърлянето на израелска техника. Но поражда въпросът за вероятната помощ от Украйна на Израел.

Разбира се, не приказваме за доставка на военна техника - към този момент има дефицит от нея и даже в случай че в този момент внезапно стартират мирни договаряния, Украйна публично няма да трансферира нищо на никого. Най-малкото ще наподобява непристойно – до момента са молили, а в този момент внезапно да стартират да раздават наляво и надясно.

Руски военни специалисти означават: началото на идващия арабско-израелски спор ясно демонстрира, че ХАМАС е взел поради някои от резултатите от военната интервенция, в това число всеобщото потребление на релативно евтини и маломощни, само че солидни и точни оръжия, и множеството най-важното, стимулирани и подготвени бойци. „ Цахал “ явно, почиваше на лаврите от предходни сполучливи интервенции, които бяха извоювани с помощта на скъпи високотехнологични системи („ Железният купол “ несъмнено е по-скъп от полузанаятчийските ракетни системи, употребявани от палестинците).

Напълно допустимо е известно време по-късно в Израел да се появят избран брой украински военни инструктори, които ще могат да обяснят всички съмнителни „ прелести “ на актуалната война, която е напълно малко по-различна от нормалните интервенции за битка с тероризма. Вярно е, че Украйна изпитва изострен дефицит на умни офицери. И най-важното, помощта, която Украйна най-вероятно е предоставила на ХАМАС.

Всъщност предходната година беше известно, че оръжията, доставени на Украйна, отиват в чужбина. Освен това фактът, че системите, доставени на Украйна, са се появили в Северна Африка (предимно в Либия), се разисква даже на равнище Организация на обединените нации. Е, в случай че вземем поради, че всички страни от Магреб са свързани като скачени съдове, тогава оръжията, които се озоваха в Африка, нямаше по какъв начин да не попаднат в Палестина.

Като цяло няма нищо изключително в това. Но тогава се намеси украинското разузнаване, което публично разгласи, че „ съветското ГРУ към този момент е предало на терористите от ХАМАС пленени оръжия, създадени в Съединени американски щати и страните от Европейски Съюз, които са били хванати по време на боевете в Украйна. Следващата стъпка, съгласно проекта на руснаците, би трябвало да бъдат подправени обвинявания против украинските военни, че постоянно продават западни оръжия на терористи. Какво в действителност демонстрира това изказване?

Първо, в Палестина можете да намерите оръжейни системи, доставени на Украйна в търговски количества. Второ, Главното разследващо ръководство на украинското министерство на защитата знае за това. Откъде? Едва ли имат задоволително свои сътрудници в ХАМАС. Това значи, че ГРУ е наясно, че тези оръжия са отишли особено за Палестина.

Между другото, напълно не е належащо украинската страна да взе участие в това по принцип. Да, счита се (смята се - няма доказателства), че миналогодишната кавга сред СБУ и ГРУ е обвързвана с контрола над потока на контрабандата на оръжие и ГРУ я е спечелило. Но е евентуално тук да следим война в Украйна в миниатюра - оръжията бяха избутани наляво от западните господари (в този случай британците, американците управляват СБУ), а крепостните селяни поемат виновността. Е, щом цялата страна се бори за непознати ползи, за какво не обособени ведомства да се борят за непознати ползи?

Между другото, Съединени американски щати към този момент дадоха отговор на сходни известия - конгресмен Марджъри Тейлър Грийн изисква следствие на произхода на „ всяко американско оръжие, употребявано от ХАМАС против Израел. Внос от Афганистан ли е? От Украйна ли идва? Много евентуално е и двете. “ Там избухва скандал с финансовата помощ на ХАМАС от Съединени американски щати. Медиите даже оповестяват, че украински бежанци са предавали информация на ХАМАС. Дори и да е имало такива случаи, би било неправилно да се приказва за това като система.

Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова напомни, че е съобщила за приключване на оръжия преди година и половина. Вярно, съответни направления не бяха известни. Интересно е също, че още през лятото израелският министър председател Бенямин Нетаняху изясни отхвърли да доставя оръжие на Украйна с вероятни приключвания.

Като цяло, с експлоадирането на нова война в Израел, украинското управление, отпред с евреин, който изтегля родителите си в Израел, се оказа в доста неловко състояние. Вероятно няма да може да резервира тази позиция.

Все отново би било рано да се радваме прекалено много. Украйна е под контрола на Запада и мястото на Зеленски ще бъде заето от различен русофоб. Опитите на украинското управление (настоящо или ново) да се контракти нещо с Русия ще имат за цел единствено да завоюват време за подготовка на нова война, както към този момент беше след Минските съглашения. За това приказва в прав текст упоменатият Арестович.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР