Изглед от Мюнхен, Бавария По-богатите германски провинции са прехвърлили на

...
Изглед от Мюнхен, Бавария По-богатите германски провинции са прехвърлили на
Коментари Харесай

Богатите германски провинции са изплатили на по-бедните рекордни субсидии


Изглед от Мюнхен, Бавария

По-богатите немски провинции са трансферирали на по-бедните рекордни дотации предходната година, заяви финансовото министерство на страната, представено от ДПА.

Общо 11,2 милиарда евро са били трансферирани съгласно немския закон за равнене на финансирането на провинциите, което е нарастване с 5,3 на 100 на годишна основа.

Целта на закона е да изравни изискванията за благополучие в цялата страна, като изисква по-богатите провинции, ситуирани главно в Южна и Западна Германия, да трансферират пари към по-бедните на изток и на север.

Противници на схемата настояват обаче, че тя субсидира неприятни практики и забавя промените в райони със слаба стопанска система, най-много в някогашните комунистически източни провинции.

Южната провинция Бавария е изплатила най-големи суми предходната година, прехвърляйки 5,89 милиарда евро.

Югозападната провинция Баден-Вюртемберг и Хесен, където е ситуиран немският финансов център Франкфурт, също са огромни вносители с принос от надлежно 2,8 милиарда евро и 2,5 милиарда евро.

Хамбург предходната година за първи път е станал чист вносител, прехвърляйки на други провинции 40 млн. евро.

Най-големият адресат на средства е столицата Берлин - към града със статут на обособена провинция са били ориентирани 4,2 милиарда евро или 37,8 % от общите заплащания по схемата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР